fbpx

Trailrunning Workshops

Er zijn meer dan 15 verschillende (Ultra) Trailrunning workshops beschikbaar om te volgen. Daarnaast hebben we speciaal voor die trailrunners die op avontuur naar de bergen willen het Mountain Ready programma ontwikkeld. Samen met de NKBV kun je in een jaarabonnement alle workshops gratis volgen en geniet je vele leuk extra’s als lid.

>> Ga voor een actueel overzicht naar www.trail-events.com

Laatste update

We hebben nu al 15 verschillende Trailrunning Workshops en voor leden nog meer. Hieronder vind je een overzicht van de actuele Trailrunning Workshops die te reserveren zijn. Bezoek www.trail-events.com voor alle workshops

Workshop : Naar de bergen

Al meer dan 10 jaar is Chris van Beem in de zomer te vinden in de bergen en is een ervaren Ultra Trailrunner die ondertussen meer dan 100 (ultra)berg trails over heel de wereld heeft gelopen. Als eigenaar van Trailrunning Europe en fanatiek liefhebber van (Ultra)Trailrunning deelt hij zijn ervaringen in verschillende workshops, waar dit er een van is.

Binnen deze workshop krijg je antwoorden op je vragen die specifiek gaan over trailrunning in de bergen. Het algemene thema is ‘Goed voorbereid naar de bergen’. Aansluitend krijg je informatie over de verschillende programma’s van Trailrunning Mountains die samen met de NKBV (Bergsport vereniging) ontwikkeld zijn en waar je je eventueel voor kunt aanmelden.
Reserveren

Workshop : Materiaal keuze

Wat komt er nu kijken op het gebied van materiaal bij het beoefenen van de sport trailrunning in de bergen. Wat is er allemaal te verkrijgen en wanneer gebruik je welk item. Wat is verplicht tijdens races en hoe neem ik al die spullen mee onderweg.  Tijdens deze workshop blijven we binnen. We hebben veel materiaal wat we laten zien en we gaan praktisch aan de gang met: Welke schoenen, racevests, poles, kleding, etc. Het is een interactieve sessie waar we met veel praktijkvoorbeelden laten zien waar we keuzes in gear op baseren.

Binnen deze workshop krijg je antwoorden op je vragen die specifiek gaan over trailrunning in de bergen. Het algemene thema is ‘Materiaal keuze voor naar de bergen’.
Reserveren

Workshop : Core stabiliteit

In deze actieve workshop leer je je belangrijke spiergroepen met passende (buiten) oefeningen te verbeteren. Een goede aanvulling naast de vele (duur)trainingen in de natuur en noodzakelijk als je actief in de bergen gaat rennen. We nemen je mee naar buiten en zullen daar verschillende oefeningen met je doornemen die je zullen versterken tijdens het beoefenen van Trailrunning.

Binnen deze workshop krijg je handreikingen in oefeningen om jezelf goed te kunnen trainen. Het algemene thema is ‘Core stabiliteit’.
Reserveren

Workshop : Navigatie op de trails

Hoe werkt dat nou, het gebruik van navigatie onder het trailrunnen. We hebben al jullie vragen gebundeld en een Workshop samengesteld waar de meest voorkomende vragen worden behandeld. Wat is een GPS device en hoe zet ik routes op mijn horloge of apparaat. Hoe kom ik terug bij mijn startpunt of hoe weet ik waar ik ben… Het programma wordt georganiseerd in de Amerongse Bossen. We verzamelen bij het Boshotel en we gaan na de inhoudelijke sessie het navigeren in de bossen in de praktijk brengen. Na je aanmelding ontvang je van ons een bericht om je vragen te inventariseren. Na deze workshop ken je de basisprincipes van het Navigeren met een GPS signaal tijdens je trail. We hebben 2-3 uur gereserveerd voor deze workshop en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Reserveren

Workshop : Klimmen en dalen

Klimmen en dalen tijdens je Trail… hoe doe je dat en waar moet je op letten. In het eerste deel van de Workshop (60min) gaan we samen klim en daaltechnieken oefenen op verschillende paden. Naast de techniek in de praktijk komt ook het lopen met stokken/poles aan bod. Je krijgt tips en trucs over verschillende manieren van afdalen, klimmen en je kan advies verwachten op de vraagstukken die jij hebt. Na je aanmelding ontvang je van ons een bericht om je vragen te inventariseren.

Na deze workshop heb je geoefend met klimmen en dalen, je weet de do’s en don’t en kun je zelf je technieken oefenen tijdens toekomstige trails. Na de techniek drinken we wat en maken we ons klaar voor een ontspannen 10km trail, waar we opnieuw hoogtemeters zullen trainen.
Reserveren

Workshop : Weerkunde

Binnen deze workshop geeft informatie over het weer in de bergen. Weer en veiligheid, wat zijn herkenbare patronen en wat is verstandig bij (gevaarlijke) weerverwachtingen. Hoe kun je voorspellingen doen en veilige keuzes maken.

Binnen deze workshop krijg je antwoorden op weerpatronen en situaties die specifiek gaan over trailrunning in de bergen. Het algemene thema is ‘Weerkunde’.

Reserveren

Workshop : EHBBO

Binnen deze workshop krijg je antwoorden op de meest voorkomende situaties tijdens het trailrunnen waar EHBO nodig kan zijn. De extra EHBBO staat voor EHBO in de Bergen. Je wordt bekend gemaakt met de regels die gelden, de signalen en hoe je vooraf goed voorbereid bent op je avontuur. Wat heb je standaard bij je en wat kun je er allemaal mee. Een belangrijke workshop voor als je solo of met vrienden een trail gaat lopen in de bergen.

Het algemene thema is ‘EHBBO in de bergen’.

Reserveren

Workshop : Zelfstandig onderweg

Binnen deze workshop krijg je handvaten over zelfstandig / solo  de bergen in gaan met trailrunning. Hoe bereid je je voor, wat neem je mee. Waar let je op onderweg en wat zijn de mogelijkheden van het gebied. Weet waar je aan begint en ben bewust van de mogelijkheden en de gevaren.

Het algemene thema is ‘Zelfstandig onderweg’. Aansluitend lopen we nog een ontspannen 10km trail, waar we als groep bij elkaar blijven.

Reserveren

Workshop : Voeding

Binnen deze workshop krijg je antwoorden op je vragen die specifiek gaan over voeding en trailrunning in de bergen. Hoe ga je om met voeding in je voorbereiding en wat gebruik je tijdens je deelname in de bergen. Wat kun je verwachten aan voeding van de organisatie en wat kan je doen als het misgaat en je lijf reageert verkeert. We delen ervaringen en komen met suggesties hoe je om kan gaan met voorkomende situaties.

Het algemene thema is ‘Voeding voor naar de bergen’.

Reserveren

Workshop : Introductie Ultra Trailrunning

Met deze workshop wordt verzorgt door Chris van Beem die al jaren actief is als Ultra Trailrunner in binnen en buitenland. Je krijgt informatie over de sport Ultra Trailrunning en er wordt verteld wat er allemaal komt kijken bij het beoefenen van deze prachtige sport. De presentatie is opgebouwd uit eigen ervaringen en de onderwerpen Voorbereiding-Training, Voeding, Materiaal en Mindset komen aan bod. Het is een introductie in de sport Ultra Trailrunning en in het tweede deel krijg je alle informatie over de verschillende mogelijkheden die we bieden met onze verschillende Ultra Ready Workshops als aanvulling op het Mountain Ready programma.

Reserveren

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?