fbpx

Hoe werkt dat nou, het gebruik van navigatie onder het trailrunnen. We hebben al jullie vragen gebundeld en een Workshop samengesteld waar de meest voorkomende vragen worden behandeld. Wat is een GPS device en hoe zet ik routes op mijn horloge of apparaat. Hoe kom ik terug bij mijn startpunt of hoe weet ik waar ik ben… Het programma wordt georganiseerd in de Amerongse Bossen. We verzamelen bij Het Berghuis en we gaan na de inhoudelijke sessie met koffie en thee het navigeren in de bossen in de praktijk brengen. Na je aanmelding ontvang je van ons een bericht om je vragen te inventariseren. Na deze workshop ken je de basisprincipes van het Navigeren met een GPS signaal tijdens je trail. We hebben 2-3 uur gereserveerd voor deze workshop en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Programma

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en het niveau van de deelnemers (conditioneel/technisch) kunnen o.a. bepalend zijn voor de invulling van het programma.

13:00-13:15u. Ontvangst Deelnemers bij Het Berghuis

Er is voldoende parkeergelegenheid op de startlocatie en bij De Burgwal is er een goede verbinding met het Openbaar Vervoer.

13:15-14:15u. Uitleg Navigeren tijdens je Trail (binnen)

Wij zorgen voor een fijne ruimte, koffie of thee voor een sessie van ongeveer een uur waar we de theorie overbrengen voor het gebruik van een GPS apparaat tijdens het navigeren van GPX routes

14:15-15:30u. Navigeren in de praktijk (buiten)

Na de theorie gaan we in 1 of 2 groepen de theorie in de praktijk ervaren. Met wat oefeningen en routes door de Amerongse Bossen ervaar je wat je geleerd hebt en begeleiden we je in het navigeren met je horloge of handheld.

15:30-16:00u. Praktijk voorbeelden / Tips & Trucs

Als afsluiting gaan we terug naar binnen waar we met praktijk voorbeelden en handige Tips & Trucs de Workshop gaan afronden na een uitgebreide mogelijkheid tot stellen van vragen.

16:00u. Einde Workshop

NOTE: Na afloop bestaat de mogelijkheid om samen af te sluiten bij het Berghuis.

Praktische informatie

Data Workshops

Hieronder staan de actueel geplande data voor onze Navigatie op de Trails Workshops.

  • Je bent gezond genoeg om bovenstaand programma te doorlopen

Uitrusting

Wat neem je mee

  • Hardloop schoenen (Voorkeur Trailschoenen)
  • Sportkleding
  • Eventueel een Racevest, inhoud 8-12 liter

Geen bijzonderheden

Bosrestaurant ‘t Berghuis
Adres: Veenseweg 28, 3958 ET Amerongen
Internet: https://www.hetberghuis.nl
Telefoon: +31343451662

Amerongse bos

Het Amerongse bos in het oosten en het Zuylensteinse bos in het westen ademen nog steeds de sfeer van oude landgoederen. Bossen met eeuwenoude bomen worden doorsneden door lange beuken- en eikenlanen. De bomen zitten vol holen en gaten waarin boommarters, spechten en vleermuizen huizen.

Amerongse Bovenpolder

De Amerongse Bovenpolder wordt van oost naar west doorsneden door een oude rivierloop, de Hank. Staatsbosbeheer beheert het westelijke deel van de uiterwaarden tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede, een gebied met zeer waardevolle glanshaverhooilanden. Deze bloemrijke graslanden zijn in Nederland schaars. Dit deel van de uiterwaard loopt door tot aan de Maurikse stuw. Tussen de hooilanden vindt men oude perceelscheidingen met meidoorns, die in het najaar massaal bezocht worden door zaadetende vogels, zoals koperwiek en kramsvogel.

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Corien Koreman. Voor vragen over dit gebied kun je contact met haar opnemen.


Boswachter
 Corien Koreman
  

Geen downloads

Nieuws en artikelen

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?