fbpx

Pinkster Ultra Brabant (PUB)

De bossen rond Geldrop zijn het decors van deze Ultra Trail, die gehouden wordt tijdens Pinksteren. De prachtige routes starten vanaf de Manage de Molenberg in Leende en de deelnemers worden verrast met uitdagende, afwisselende vaak single tracks in de natuurgebieden binnen de uitgestrekte Leenderbossen en de Groote Heide.

Ga voor alle details en starttijden naar onze website: Trail-events.eu

Het Leenderbos

Tot 1930 lag in boswachterij Leenderbos een uitgestrekt gebied met heide en zandverstuivingen. De heide was niet meer rendabel voor de landbouw en het gebied verwaarloosde. Staatsbosbeheer kocht het aan en plantte in het kader van de werkverschaffing bossen aan. Het Leenderbos was een typisch productiebos, zoals ze ook elders in Nederland werden aangelegd.

Inmiddels heeft het Leenderbos niet meer dezelfde functie als in de crisisjaren. Weliswaar ‘levert’ het bos jaarlijks 6000 kuub hout, recreatie en natuurwaarden zijn nu minstens zo belangrijk. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijk voor verschillende diersoorten.

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Erik Schram. Samen met Erik hebben we deze routes samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar wat past voor het gebied en we zijn er zeker van dat we zo de highlights aan jullie kunnen tonen tijdens de trail.

Boswachter Erik Schram
  

De Groote Heide

Indrukwekkend en bijzonder in dit mooie gebied zijn de enorme vis(kweek)vijvers die sinds 1900 in het dal van de Tongelreep zijn uitgegraven. Een  initiatief van de baron van Tuyll van Serooskerken van Heeze, later voortgezet door de Heidemij. Ook het uitgestrekte natuurlijke Greveschutven werd als visvijver ingericht. De vijvers staan weliswaar met elkaar in verbinding maar zijn gescheiden door dijkjes en sluisjes. Vanwege de grote natuurwaardes en de kwetsbaarheid daarvan zijn grote delen van het gebied afgesloten voor publiek.

>> Ga naar de website van de Groote Heide voor meer informatie over dit gebied

De definitieve routes van de 100km en 60km volgen nog.

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

   

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?