fbpx

Wat komt er nu kijken bij het beoefenen van de sport trailrunning in de bergen. Wat kunnen we in Nederland voorbereiden en welke tips en trucs kun je gebruiken tijdens je verblijf ergens in de bergen.  Al meer dan 10 jaar is Chris van Beem in de zomer te vinden in de bergen en is een ervaren Ultra Trailrunner die ondertussen meer dan 100 (ultra)berg trails over heel de wereld heeft gelopen. Als eigenaar van Trailrunning Europe en fanatiek liefhebber van (Ultra)Trailrunning deelt hij zijn ervaringen in verschillende workshops, waar dit er een van is. Binnen deze workshop krijg je antwoorden op je vragen die specifiek gaan over trailrunning in de bergen. Als onderdeel van de workshop ontvangen alle deelnemers een vragenlijst over dit thema. Op deze manier stemt Chris deze workshop af op de vragen van de deelnemers. Het algemene thema is ‘Goed voorbereid naar de bergen’. Aansluitend krijg je informatie over de verschillende programma’s van Trailrunning Mountains die samen met de NKBV (Bergsport vereniging) ontwikkeld zijn en waar je je eventueel voor kunt aanmelden.

Programma

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en het niveau van de deelnemers (conditioneel/technisch) kunnen o.a. bepalend zijn voor de invulling van het programma.

09:45-10:00u. Ontvangst Deelnemers bij Het Berghuis

Er is voldoende parkeergelegenheid op de startlocatie en bij De Burgwal is er een goede verbinding met het Openbaar Vervoer.
Wij zorgen voor een fijne ruimte, koffie of thee voor een sessie van ongeveer een uur.

10:00-11:00u. Trailrunning in de Bergen – De voorbereiding

Wij zorgen voor een fijne ruimte, die we gebruiken om informatie uit te wisselen, waarbij Trailrunning naar de bergen centraal staat.
Hoe bereid ik me voor, wat neem ik mee, tips en trucs op locatie en wegwijs in de bergen.

11:00-12:30u. Unieke 10km Trail in de bossen van Amerongen (buiten)

Afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers kunnen we het programma aanpassen/aanvullen.

12:30-13:00u. Afsluiten

Als afsluiting gaan we terug naar binnen en is er een uitgebreide mogelijkheid tot stellen van vragen. Voor de liefhebbers kunnen we gezamenlijk een pannenkoek eten bij het Berghuis. (deze consumpties zijn voor eigen rekening)

13:00u. Einde Workshop

Praktische informatie

  • Je bent gezond genoeg om bovenstaand programma te doorlopen

Uitrusting

Wat neem je mee

  • Hardloop schoenen (Voorkeur Trailschoenen)
  • Sportkleding
  • Eventueel een Racevest, inhoud 8-12 liter

Geen bijzonderheden

Bosrestaurant ‘t Berghuis
Adres: Veenseweg 28, 3958 ET Amerongen
Internet: https://www.hetberghuis.nl
Telefoon: +31343451662

Amerongse bos

Het Amerongse bos in het oosten en het Zuylensteinse bos in het westen ademen nog steeds de sfeer van oude landgoederen. Bossen met eeuwenoude bomen worden doorsneden door lange beuken- en eikenlanen. De bomen zitten vol holen en gaten waarin boommarters, spechten en vleermuizen huizen.

Amerongse Bovenpolder

De Amerongse Bovenpolder wordt van oost naar west doorsneden door een oude rivierloop, de Hank. Staatsbosbeheer beheert het westelijke deel van de uiterwaarden tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede, een gebied met zeer waardevolle glanshaverhooilanden. Deze bloemrijke graslanden zijn in Nederland schaars. Dit deel van de uiterwaard loopt door tot aan de Maurikse stuw. Tussen de hooilanden vindt men oude perceelscheidingen met meidoorns, die in het najaar massaal bezocht worden door zaadetende vogels, zoals koperwiek en kramsvogel.

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Corien Koreman. Voor vragen over dit gebied kun je contact met haar opnemen.


Boswachter
 Corien Koreman
  

Geen downloads

Nieuws en artikelen

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?