fbpx

Voeding en Trailrunning

Met voeding kun je veel bereiken tijdens het beoefenen van Trailrunning. Bij georganiseerde trails zijn er vaak verzorgingsposten onderweg. Kijk je goed wat daar allemaal te vinden is dan zie je een hoop variaties. Als trailrunner kan het verstandig zijn om sowieso je eigen voeding bij je te dragen.

Binnen dit onderdeel vind je verschillende merken die zich gespecialiseerd hebben in sportvoeding. Heb je vragen over voeding, dan kun je ons altijd een mail sturen naar: voeding@trail-running.eu Als we de antwoorden zelf niet kunnen geven zullen we een antwoord zoeken bij bevriende specialisten of andere trailrunners.

De juiste energie

Deze verhouding is anders voor, bijvoorbeeld, een krachtsporter dan voor een trailrunner. Hoe zit dat precies? In onze voeding zijn de drie energiebronnen: koolhydraten, eiwitten en vetten. De belangrijkste bron zijn koolhydraten. Het nadeel is dat ze een beperkte opslag hebben. Dit geldt ook voor eiwitten, die uiteindelijk bij te veel inname omgezet worden in vetten. Het lichaam kan vetten onbeperkt opslaan.

Wat is de juiste verhouding van de drie energiebronnen?

Voor de duursporter en trailrunner is de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijk. De ideale verhouding is:

15% eiwitten
65% koolhydraten
20 % vetten

Een krachtsporter heeft baat bij een hele andere verhouding:

35% eiwitten
45% oolhydraten
20% vetten

Deze macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) zullen per voedingsstof belicht worden. Koolhydraten zijn de grootste energiebron die we gebruiken tijdens het trailrunnen. Vervolgens belicht ik de eiwitten en de vetten.

DE JUISTE VOEDING

Voor de duursporter en trailrunner is de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijk.
Hammer Nutrition heeft een uitgebreide lijn aan uitgebalanceerde voedingsmiddelen en supplementen die voor Trailrunners ideaal zijn.

TR_Hammer1

We hebben kennisgemaakt met HAMMER Nutrition, de voedingslijn voor de (ultra)sporter die al een enorme bekendheid is onder onze sportvrienden in Amerika. Zelf hebben we enkele Ultra Trails gelopen op deze voeding. Tijdens de TDS hebben we een uitgebalanceerde productlijn getest en mede door die ondersteuning hebben we de 120km tocht richting Chamonix kunnen volbrengen.

De voeding is volledig op natuurlijke basis samengesteld. Ook sporters die veganist zijn kunnen (verschillende) producten van HAMMER kiezen bij hun inspanningen.

Er zijn verschillende Trailrunning Pakketten samengesteld, gewoon goede pakketten met een afgestemde samenstelling voor je (ultra)trail.

Ga voor een totaal overzicht van alle Hammer producten naar onze shop.

Maar, voor persoonlijk advies kun je altijd een mail sturen naar: voeding@trail-running.eu 

Enjoy your trails!!!

Team Trailrunning
team@trail-running.eu

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account