Altijd onderweg

Blog Chris van Beem TOR des Giants Trails
Over de auteur
Chris van Beem
Chris is de grondlegger van de Trailrunning Community en is dagelijks actief met de sport trailrunning. Chris is veel in de natuur te vinden en is het liefst onderweg op lange extreme Ultra Trails in de bergen.

Op sommige momenten kom je tot het besef dat je het liefst altijd onderweg bent. De tijd vliegt en onbewust wordt je geleefd door de dingen van de dag. Voor je het in de gaten hebt ben je weer een jaar verder. Zoals vandaag,.. alweer een jaartje verder voor mij.

TOR de GIANTS

Een paar weken geleden vond ik in de SPAM Box van mijn mail een bericht van de TOR des Giants… een prachtige endurance ultra trail die jaarlijks in de Aosta valley vanaf Courmayeur in Italië georganiseerd wordt. Ik had me voor mijn 4e deelname aangemeld maar was niet zo bezig met wel of niet kunnen starten. Tegenwoordig hou ik de weken van de TOR sowieso vrij, om af te kunnen reizen naar Italië voor het weerzien van vele vrienden die overal ter wereld leven en voor die race samenkomen in Courmayeur. In 2021 was ik daar ook, lekker in de bergen zijn en genieten van het prachtige gebied.

Mijn 4e deelname van de TOR

De afgelopen 2 jaar heb ik zonder doel gelopen, ik heb genoten van veel buiten zijn en heb vele nieuwe natuurgebieden verkend. Het bericht in mijn SPAM Box zorgde weer voor een richting wat een plan nodig heeft, want mijn 4e deelname aan de TOR des Giants werd bevestigd door de organisatie… ik mag weer starten.

Een plan

Heerlijk… ieder plan bij mij heeft een doel in het vooruitzicht. Voor 2022 is dat opnieuw deze race. Opnieuw met mijn maatje Doug uit Australië aan de start en dit keer sluit ook Mike Tesser aan.

De TOR des Giants 330

  • Endurance trail
  • Distance: 330km
  • Elevation gain: 24000 D+
  • Maximum time: 150 hours
  • Starting point: Courmayeur – Valle d’Aosta – Italy
  • Finishing point: Courmayeur – Valle d’Aosta – Italy
  • Date: 11-17 September 2022 | Award ceremony 18 September 2022

Alle informatie op : Website Tor des Giants

Voorbereidingen

De komende maanden loopt er een rode draad door mijn planningen heen. Ik ga me fysiek voorbereiden en zal verschillende situaties gaan voor-bootsen om het mentale gedeelte te trainen. Dus naast de standaard trainingen verschillende uitstapjes maken naar situaties die nieuw zijn of waarvan ik vooraf niet kan inschatten hoe ik daarop ga reageren.

Onderweg naar nieuwe dingen, een heerlijk vooruitzicht.

Plan van aanpak

In september sta ik aan de start van de TOR des Giants. Ik ben van plan om goed voorbereid aan de start te staan. De komende weken staan voor mij in het teken van een plan van aanpak. Regelmatig zal ik hier een blog over schrijven. Bij de voorgaande edities heb ik voor mezelf geen logboek bijgehouden over mijn trainingen, gear-keuzes, voeding en andere keuzes die ik gemaakt heb als voorbereiding op de race. Wel heb ik besloten om in de maand augustus weer een 1000km maand te gaan lopen tijdens een 100 Uur door de natuur Challenge.

Ik ga mijn eigen Mountain Ready (ultra) programma eens vastleggen… erg leuk om te doen.

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Deel deze pagina: