Deel jij onze passie?

Deel jouw passie voor trail running met de Community

Wij reviewen onder andere gear en evenementen, schrijven blogs over relevante onderwerpen, en organiseren daarbij ook 40 evenementen per jaar.

Zou jij het leuk vinden om ons hierbij te helpen? Lees dan verder!

Waar kan je ons mee helpen?

Wij publiceren het hele jaar door relevante content om deze community altijd te kunnen voorzien van interessante informatie. Hierom is onze redactie altijd blij met gepassioneerde trailrunners die het leuk vinden om reviews of blogs te schrijven.

Daarnaast organiseren wij het hele jaar door evenementen, workshops en trainingen. Als je ooit een van deze activiteiten hebt bezocht, weet je dat hier altijd fantastische vrijwilligers aanwezig zijn. Deze vrijwiligers zijn erg belangrijk voor ons, en ondanks dat wij al een betrouwbaar team hebben, staan wij altijd open voor mensen die ons team willen verrijken.

Wat houdt dat nou in?

Nou, dat klinkt allemaal leuk. Maar wat wordt er dan van mij verwacht?

Hier lees wat de verschillende rollen inhouden en wat de verwachtingen zijn.

Dat houdt in

Als trail runner is het erg belangrijk dat je beschikt over de juiste gear; schoenen, vestjes, poles, sokken, brillen… maar ook de juiste voeding is erg belangrijk. Er is zo veel op de markt dat het soms moeilijk is om een weloverwogen keuze te maken. Wij proberen de community te adviseren door deze producten te reviewen.

Nu contreet

Jij zal van ons producten (opgestuurd) krijgen om te reviewen. We verwachten dat je deze producten test en jouw bevindingen deelt in een verslag (c.a. 600 woorden), aangevuld met foto’s. Afspraken kunnen verschillen per product. Zo komt het voor dat je producten mag houden, maar dit is niet altijd het geval. Afspraken worden natuurlijk altijd op voorhand duidelijk gecommuniceerd.

Voorwaarden

  • Je kan schrijven: Niet alleen een boodschappenlijstje, maar een gestructureerd verhaal.
  • Deadlines: We zullen je altijd genoeg tijd geven om een product te reviewen, maar we verwachten wel dat de review aangeleverd wordt op het vooraf afgestemde moment.
  • Frequentie: We verwachten dat je vier keer per jaar (ieder kwartaal) beschikbaar bent om producten voor ons te reviewen.

Voorbeeld

We hebben natuurlijk al een hoop reviews op onze website staan. Voor een goed voorbeeld kan je de product review van Blackroll eens bekijken.

Dat houdt in

Wij organiseren zelf meer dan 40 evenementen per jaar, en zijn zelf erg trots op onze routes, onze organisatie, en op de sfeer. Dat wij hier enthousiast over zijn, is misschien logisch, maar wat onze deelnemers vinden is natuurlijk veel belangrijker. Hierom is het mogelijk om bij ons mee te lopen met een evenement in ruil voor een eerlijk verslag van jouw bevindingen tijdens ons evenement.
Leden die al langer deel uitmaken van ons team mogen ons soms ook representeren wanneer wij worden uitgenodigd door een gebied in het buitenland. Dit gaat doorgaans ook in ruil voor een uitgebreid verslag met foto’s.

Nu contreet

Je neemt deel aan een van onze evenementen en let goed op hoe je de dag en de routes ervaart. Ook maak je foto’s die jouw verslag later kunnen ondersteunen. We verwachten binnen 3 dagen een verslag (c.a. 600 woorden + foto’s) van jouw ervaringen tijdens ons evenement. Nadat wij dit verslag van je hebben ontvangen, krijg je een gratis ticket voor een van onze evenementen naar keuze. Wil je voor ons blijven schrijven? Dan loop je vanaf dat moment dus kosteloos met onze evenementen mee.

Voorwaarden

  • Je kan schrijven: Niet alleen een boodschappenlijstje, maar een gestructureerd verhaal.
  • Deadlines: Wij kunnen ervan uitgaan dat we jouw verslag binnen 3 dagen na het evenement ontvangen.

Voorbeeld

We hebben al blogs over onze evenementen op onze website staan. Voor een goed voorbeeld kan je de blog van Rens over de Leesemse veld Ultra Trail eens bekijken.

Dat houdt in

Wij informeren onze community graag over relevante onderwerpen. Zo willen wij handvaten bieden voor beginnende trail runners, maar we willen gevorderde runners bijvoorbeeld ook tips kunnen geven over gave trails of gebieden op niveau. Andere onderwerpen die interessant zijn voor de community zijn bijvoorbeeld; voeding voor/tijdens/na een trail, mindset op de trails, oefeningen om je lijf sterker te maken, etc.. Niet iedereen weet overal evenveel van, en wij willen iedereen dan ook in zijn kracht laten staan. Denk jij dat er onderwerpen zijn waar jij de community iets over kan leren? Dan is dit misschien iets voor jou.

Nu contreet

Het is aan jou om aan te geven waar jij verstand van hebt. Ben je bijvoorbeeld fysiotherapeut en kan je ons helpen met het uitschrijven van oefeningen? Ben je Ultra runner en weet jij precies welke voorbereidingen voor jou het beste werken? Of ben je nog helemaal niet zo lang bezig en ben je aan het trainen voor je eerste trail in de bergen? Als jij jouw kennis of ervaringen met de community te delen, verwachten wij een verslag over dit onderwerp (c.a. 600 woorden, begeleid met afbeeldingen). Per onderwerp zal de invullingen vooraf worden besproken. We vinden het natuurlijk fijn dat je dit voor ons wilt doen en je zult per blog, naast de eeuwige roem op onze website en socials, 20% korting ontvangen op een evenement naar keuze.

Voorwaarden

  • Je kan schrijven: Niet alleen een boodschappenlijstje, maar een gestructureerd verhaal.
  • Deadlines: We zullen je altijd genoeg tijd geven om een blog te schrijven, maar we verwachten wel dat we de blog ontvangen binnen het vooraf afgestemde termijn.

Voorbeeld

We hebben natuurlijk al een hoop blogs op onze website staan. Voor een goed voorbeeld kan je de voorbereidingen van Rick op de Tor de Geants eens bekijken.

Dat houdt in

Als je vrijwilliger bent bij Trailrunning, dan ben je crewmember. Crewmembers worden enorm gewaardeerd aangezien er geen evenement is zonder hun hulp. Wij organiseren evenementen, workshops, en trainingen. Aangezien de rol van de vrijwilliger per activiteit verschilt, worden deze hieronder apart toegelicht.

Evenementen

Gedurende onze evenementen worden er verschillende rollen vervult door de crew. Denk hierbij aan het wedstrijdsecretariaat (deelnemers inchecken en helpen met eventuele vragen), routes uitzetten, routes ophalen, verzorgposten bemannen, en medailles uitreiken. De crew is ook ‘s ochtends aanwezig om de locatie klaar te maken voor de dag en zij helpen na afloop ook met opruimen.

Trainingen

Wij organiseren gratis trainingen door heel het land. Crewmembers stellen hier hun eigen training open voor andere trailrunners. We verwachten dat een trainer voldoende ervaring heeft met de sport, zodat hij of zij in staat is om eventuele vragen van de deelnemers te beantwoorden. Daarbij is het belangrijk dat een trainer de omgeving waarin de training wordt gegeven goed kent. Het is namelijk belangrijk dat er mooie routes worden gelopen en dat de duur van de training eventueel kan worden aangepast aan het niveau van de groep.

Workshops

Wij bieden de community verschillende workshops aan. Voor beginnende lopers is het vaak erg fijn om tips en tricks van een ervaren loper te krijgen. Crewmembers die deze workshops geven hebben dan ook ervaring met (ultra) trails en hebben de skills om deze kennis aan minder ervaren lopers over te brengen. Voorbeelden van onderwerpen waar workshops over worden gegeven zijn; klimmen en dalen, lopen met poles, materiaalkeuze, en navigatie op de trails. Ben jij specialist in een ander onderwerp? Laat het ons vooral weten!

Voorwaarden en voordelen

  • Frequentie: We verwachten dat je ons 10 keer per jaar komt ondersteunen bij een van onze evenementen, trainingen of workshops.
  • Oprecht enthousiasme: Crewmembers zijn het gezicht van onze organisatie, en het is hierom belangrijk dat zij hun oprechte enthousiasme naar onze deelnemers kunnen uitstralen.
  • Voordelen: Wanneer je aan onze voorwaarden kunt voldoen, geniet je ook van de voordelen die een crewmember bij ons heeft. Crewmembers lopen bijvoorbeeld gratis mee met onze evenementen, genieten van kortingen vanuit onze partners, en wanneer je vaak genoeg aanwezig bent zal je ook uitgerust worden met onze Trailrunning-kleding.

Wij zijn benieuwd wie jij bent!

Heb je interesse in een van deze rollen? Vul dan het bijbehorende formulier in. Binnen het formulier heb je de mogelijkheid om aan te geven in welke rol (of rollen) jij interesse hebt. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om af te stemmen hoe we deze samenwerking kunnen starten!

Heb je vragen? Mail dan gerust naar info@trail-running.eu

Tot snel!

Deel deze pagina: