Nature Challenge

 • EN
 • Nature Challenge

  De eerstvolgende Nature Challenge wordt in de maand MEI 2023 georganiseerd.

  De maand mei staat voor trail runners en andere outdoor liefhebbers in het teken van de Nature Challenge!

  Doe met ons mee en daag jezelf uit om in mei 25, 50 of 100 uur in de natuur door te brengen. Of je dit al hardlopend of liever wandelend doet, is helemaal aan jou.

  En is het je gelukt? Dan ontvang jij de unieke Nature Challenge medaille bij jou in de brievenbus!

  Medailles Nature Challenge     

  Wat is de Nature Challenge?

  De Nature Challenge daagt je uit om  zo veel mogelijk tijd in de natuur door te brengen. Jij kiest zelf wat voor jou een haalbare uitdaging is; 25, 50 of 100 uur. Wanneer en met wie je deze uren in de natuur door gaat brengen, is ook helemaal aan jou. Je gelopen afstanden en tijden registreer je namelijk direct met onze Challenge-app, of je upload deze later zelf uit je horloge of handheld. Wanneer je deze challenge hebt gehaald, word je beloond met de unieke Nature Challenge medaille die bij jou wordt thuisbezorgd.

  Aangezien er een verschil in tempo zit tussen hardlopers en hikers, is er een Nature Challenge voor RUNNING en een Nature Challenge voor HIKING. Deze hebben ieder hun eigen spelregels en hun eigen medaille.

  • Je rent gedurende de hele maand augustus minimaal 25, 50 of 100 uur door de natuur
   • 25 uur door de natuur (#25UDDN)
    Een totaal van 25 uur, met 250 km totale afstand
   • 50 uur door de natuur (#50UDDN)
    Een totaal van 50 uur, met 500 km totale afstand
   • 100 uur door de natuur (#100UDDN)
    Een totaal van 100 uur, met 1000 km totale afstand
  •  Zowel de tijd als de afstand moet gehaald worden. Afhankelijk van jouw tempo kan het dus zo zijn dat je meer tijd nodig hebt of dat je aan het eind meer kilometers hebt afgelegd.
  • Alle bezoeken aan de natuur gebeuren volgens de regels die de beheerders van de gebieden hanteren!
  • De gelopen tijd en afstand worden geregistreerd met je challenge app of je kunt deze zelf uploaden uit je horloge of handheld.
  • Iedere deelnemer ontvangt een uniek digitaal startnummer en bij het volbrengen van de Challenge ook onze unieke 9x9cm grote Nature Challenge RUNNING medaille.

  • Je wandelt gedurende de hele maand augustus minimaal 25, 50 of 100 uur door de natuur, de afstand die je hierbij aflegt is niet van belang voor het behalen van deze Challenge
   • 25 uur door de natuur (#25UDDN)
    Een totaal van 25 uur
   • 50 uur door de natuur (#50UDDN)
    Een totaal van 50 uur
   • 100 uur door de natuur (#100UDDN)
    Een totaal van 100 uur
  • Alle bezoeken aan de natuur gebeuren volgens de regels die de beheerders van de gebieden hanteren!
  • De gelopen tijd (en afstand) worden geregistreerd met je challenge app of je kunt deze zelf uploaden uit je horloge of handheld.
  • Iedere deelnemer ontvangt een uniek digitaal startnummer en bij het volbrengen van de Challenge ook onze unieke 9x9cm grote Nature Challenge HIKING medaille.

  Medailles Nature Challenge

  De Nature Challenge-App wordt gebruikt om de tijd en afstand van alle deelnemers van de Nature Challenge bij te houden. Op deze manier is het duidelijk wie de challenge succesvol volbracht heeft, en wie dus de Nature Challenge medaille thuisgestuurd zal krijgen.

  Deelnemers aan de Nature Challenge kunnen de app gebruiken om hun activiteiten in de natuur direct te registreren. Indien de app niet gebruikt wordt voor het registreren van de tijd en afstand, is het ook mogelijk om zelf, achter je eigen online login, de gelopen routes in de vorm van GPX bestanden toe te voegen.

  Een leuk extraatje…
  Alle deelnemers aan de Nature Challenge kunnen elkaar in deze app vinden, en zodra je via de app begint aan je route ben je voor vrienden live te volgen. Daarbij zie je op dat moment ook alle andere deelnemers die tegelijkertijd met jou actief bezig zijn in de natuur.
  En, hoe meer je loopt, hoe hoger je jezelf in de online ranking terug zult vinden!

  Een gedeelte van de opbrengsten van de Nature Challenge gaat naar We Plant New Trees. Hierdoor dragen jouw uren door de natuur er aan bij dat we zo lang mogelijk van onze prachtige gebieden kunnen blijven genieten.

  De allereerste!

  Chris van Beem was de eerste die succesvol de 100UDDN Nature Challenge volbracht. Zeker niet zonder slag of stoot,.. Maar wat een ervaring!

  Bekijk hier een korte documentaire over de allereerste Nature Challenge

  Deel deze pagina: