UTVV 2023 – de meest epische race van onze tijd

Blog Partners UTVV Wedstrijden

Daag jezelf uit in de meest epische trail race van onze tijd!

Je kan weer mee met Trailrunning Europe naar de UTVV trail race in Slovenië. We hebben voor onze trailrunning community 50 bedden en startnummers geregeld en de voorbereiding is bij sommige al gestart.

Wist je trouwens dat Slovenië vanaf nu ook op de prestigieuze National Geographic-lijst  van 25 meest inspirerende bestemmingen staat? In het kleine maar verbluffend mooie Slovenië is outdoor zoals outdoor hoort te zijn en waan je je soms in een andere eeuw. Eentje zonder stress, maar met prachtige vergezichten en idyllische dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Historie

Een van die bestemmingen, gelegen in het westen van Slovenië, is de Vipava-vallei – een schoonheid gevangen tussen de Alpen en de Mediterrane werelden. Op dit grondgebied vond in 394 een beroemde Romeinse veldslag plaats tussen de West-Frankische commandant Arbogast en de toenmalige Romeinse keizer Theodosius I.

Vele jaren later, op 5-7 mei 2023, vindt de Romeinse strijd van vandaag – de 8e editie van Ultra Trail Vipava Valley plaats, precies op de grond van deze geschiedenis – een van de meest epische, heroïsche en magische trailrunning uitdagingen in Slovenië en daarbuiten.

Je kan kiezen
uit 5 verschillende
trail afstanden

Van 15km tot aan een echte 100Miler en allemaal door de prachtige natuur in de bergen en groene wijngaarden. Kies uit de volgende afstanden:

  1. KEIZER – 170K / 6800 D+
  2. CENTURION – 109K / 4770 D+
  3. GLADIATOR – 60K / 2650 D+
  4. LEGIONAR – 30K / 1620 D+
  5. ASTERIX – 15K / 190 D+

 

Ben jij erbij?

Ren ook tussen middeleeuwse dorpjes, kastelen, kloosters en wijngaarden. Beklim de omliggende heuvels en geniet van het adembenemende uitzicht van de Alpen tot aan de Adriatische Zee – en laat het een gevecht met jezelf zijn!

Word een echte Romeinse krijger!

Meer informatie

Deel deze pagina: