De Leenderbos Trail-9km afstand

Trail Events Leenderbos Trail Robert
Over de auteur
Robert van der Rijst
Robert is een trailrunner die door de jaren heen een hoop ervaring opgedaan heeft. Bij Trailrunning deel hij zijn kennis via blogs en tijdes workshops. Ook is hij veel aanwezig bij onze evenementen. Lees hier meer over Robert.

Ja ik loop ook korte afstanden… 
Als je een keer een ultra hebt gelopen zie ik vaak mensen vreemd opkijken als ik zeg dat ik een korte afstand heb gelopen. Zal jullie een geheimpje vertellen, ik loop meer korte afstanden dan ultra’s. 

Zo ook nu een keer in Leende, hoe mooi als je een paar dagen vakantie kan combineren met het lopen van een trail. Van Chris de routes gekregen, heb de 9km gepakt en ben die eens gaan lopen. Als jullie trail-running.eu een beetje kennen is 9km geen 9km, het is altijd ietsje meer ?

Kampeerterrein

Het natuurkampeerterrein Leenderbos, van Staatsbosbeheer, ligt langs de route. De start was voor mij dus niet bij de manege, maar beetje halverwege de route. En heel eerlijk, ik was verrast hoeveel diversiteit er in deze 9km zit. Als je nog nooit een trail gelopen hebt en je geen idee het wat het inhoudt; loop deze. Van wat langere rechte stuken omgeven door mooie vergezichten tot kleine single tracks (van die smalle kronkel paadjes) tussen de struiken door.

Trailrunning in mei

Ik was er begin mei, dan beginnen de bomen hun blaadjes te laten zien en zijn de paden nog wat breder, als het event zelf is zal het hier en daar de paadjes nog smaller zijn geworden. Ook ga je nog even een mooi zand stukje, een soort duin en nee het is niet kilometerslang mul zand, gewoon een leuk stukje waar je van kan genieten. Je komt het bos uit en ineens zie je het liggen. Redelijk snel na de start ga je er een stukje overheen en vlak voor het einde mag je er nog eens van genieten. Kort daarna kom je over een soort smal dijkje kronkelend door het bos, rechts van je het bos, links zie je door de bomen de weilanden. Nee ik ga je niet alles vertellen, je moet het gewoon zelf gaan beleven. Na 10km (ik zei het toch al) was ik weer bij de camping en heb echt genoten.

Wil je je hardloop vrienden en vriendinnen eens een echte trail laten lopen dan is dit echt een aanrader.

Tot in Leende, ik ben er weer bij natuurlijk.

Groeten,

Robert

Deel deze pagina: