De nieuwe routes van de Leenderbos Trail

Blog Chris van Beem Leenderbos Trail Trail Events

Onderweg in 2023

Op zondag 8 januari beginnen we het jaar 2023 goed met traditiegetrouw onze Leenderbos Trail. Vanaf de gastvrije Manege de Molenberg vertrekken alle deelnemers voor 9km, 15km, 21km of 28km routes. Het Leenderbos natuurgebied is uitgestrekt en heeft veel mogelijkheden.

Voor komend jaar hebben we de afstanden hetzelfde gehouden, maar de routes zijn totaal anders.

De 4 lussen

De start en finish plek blijft onveranderd, maar we gaan dit keer meer met lussen werken. De 9km loopt tot aan de Verzorgingspost en gaat daarna terug naar de startlocatie voor een finish.

De deelnemers aan alle andere afstanden lopen lussen en komen iedere keer weer terug bij de verzorgingspost. Op deze manier kunnen we je veel nieuwe paden laten zien in hetzelfde gebied.

Nieuwe paden in een nieuwe opzet

De nieuwe opzet

Nieuwe Trailroutes Leenderbossen

Medailles

Voor 2023 zijn alle medailles besteld. Bij alle evenementen (ook de 7 nieuwe in 2023) zijn de unieke medailles weer te verkrijgen. De medailles blijven een optie en zijn te bestellen bij je ticket of op locatie te verkrijgen (als er genoeg voorraad is).

Medaille Leenderbos Trail

 

Startblokken

Voor 2023 kun je nog steeds starten binnen het door jou gekozen startblok. Vooraf vertellen we de bijzonderheden en kun je vragen stellen. Daarna op je eigen tempo de paden op. Bij deze editie hebben we alle paden voorzien van bewegwijzering. Onze standaard witte pijlen vertellen je de route.

We only leave footprints

Ook dit jaar hebben we geen bekers bij de verzorgingsposten. Neem je eigen beker mee of koop er eentje op de startlocatie bij het wedstrijdsecretariaat.

Nieuwe website(s)

Iedere trail heeft tegenwoordig haar eigen website. We verzamelen alle activiteiten op www.trail-events.eu en daar staat ook de Leenderbos Trail tussen. Alle deelnemers vinden op de website de aanvullende informatie (racebrief, kaarten, eventueel gpx-bestanden). Standaard informeren we de deelnemers 2 dagen voor de start met de laatste updates.

Dwalen door de Leenderbossen. Uren onderweg over single tracks, via prachtige heidevelden en door stuk voor stuk mooie bospaden. Je kunt een hele dag spenderen in dit unieke gebied en dan heb je geen enkel pad dubbel gelopen. Verschillende vennetjes en serieuze zandpaden wisselen elkaar af. Ik heb zoveel genoten in dit gebied.. het voelt als thuiskomen, ieder keer als ik weer over de paden dwaal…
Chris van Beem

Deel deze pagina: