Eerste editie Lage Vuursche Trail

Lage Vuursche Trail Trail Events

Op zaterdag 31 juli wordt vanuit de Kuil van Drakensteyn de eerste Lage Vuursche Trail georganiseerd. Er zijn 3 afstanden; 10km, 21km en 34km. Alle routes gaan enkel door de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. We hebben de eerste editie moeten verplaatsen,.. waardoor alle aangemelde deelnemers automatisch meegegaan zijn naar de nieuwe datum, of zelf een ander event hebben kunnen kiezen. Een kleine update,.. deze editie is voor de helft uitverkocht.

De Routes

De Lage Vuursche Trail bestaat uit 3 lussen. De 10km afstand loopt de onderste 10km lus en bezoekt De Stulp en het Paarden Bos. Een prachtig afwisselend gebied, waarbij we langs het Koningin Emmapark van het Paleis Soestdijk lopen. Naast veel verschillende bossen kom je ook over de zandpaden en open heide. Een heerlijke ronde, die de 21km en de 34km trails op het eind zullen lopen.

De 21km route blijft in het Lage Vuursche bosgebied, zowel links als rechts van de Hoge Vuursche weg. Veel bossen en verrassende stukken met veel groen. De 34km routes gaat helemaal door richting Hoge Vuursche en de deelnemers bezoeken de bijzondere kasteeltuinen van Kasteel Groeneveld. Een beetje cultuur in prachtige volgroede natuur. In alle jaargetijden bijzonder en zeker in de zomer prachtige paden rond het water.

Ontstaan

Al jaren kom ik in dit prachtige gebied. Het was dan ook niet moeilijk om deze route samen te stellen. Voor mij echt een verzameling van lievelingspaden en alles afgestemd met de beheerders van de gebieden. Samen met partner Buiten in de Kuil gekeken naar de mogelijkheden en uiteindelijk hebben we alles af kunnen stemmen. Lage Vuursche is een druk bezocht natuurgebied. Veel buitenmensen, ook op de fiets, te voet of te paard. Het past allemaal, de route die gemaakt is gaat over wandelpaden en single tracks. Regelmatig loop ik zelf deze routes en trakteer mezelf op de verandering van de natuur, het hele jaar door. De groene varens verschijnen weer en de bomen laten de bossen meebewegen. Lage Vuursche is bekend om haar gezelligheid er is veel horeca en nog veel meer natuur.

Eerste editie 31 juli 2021

We hebben een draaiboek met startblokken van maximaal 25 deelnemers. Corona of niet.. zelf vind ik het een goed idee om met kleine groepen te starten. Geen grote drukte en ook in de natuur geen slierten deelnemers. Er zijn voldoende verzorgingsposten en alle deelnemers krijgen naast een racebrief in de week voor het evenement ook een link om het GPX bestand te downloaden, voor eigen navigatie en voor de 34km de route voor de laatste lus richting Kasteel Groeneveld. We hebben de 10 en 21km routes uitgezet met pijlen op 31 juli.

Als we kijken naar de aanmeldingen dan zijn we nu al dik tevreden. Alle afstanden zijn nu voor 50% vergeven en dagelijks komen er nieuwe aanmeldingen bij. Regelmatig lopen leden van Trailrunning ook deze routes voor en de reacties zijn erg positief. De medailles zijn besteld en wij zijn klaar om te organiseren.

Ik ga de komende week nog maar eens kijken en de 34km route lopen.. .maar dan omgedraaid,… misschien iets voor de 2e editie..

Tot de volgende keer!

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Alle informatie

Ga voor alle informatie over het Lage Vuursche Trail evenement naar: Lage Vuursche Trail

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: