Keelven Trail wat ben je mooi!

Keelven Trail Trail Events

Me-Time

Mijn meisje moet vandaag werken en daardoor heb ik het rijk alleen. Maar ik ga niet zoals iedereen op zaterdag boodschappen halen of de autowassen of welke huishoudelijke taken ook.
De laatste tijd heb ik het behoorlijk druk. Nieuwe baan en we zijn er ook zaken achter de schermen aan het regelen voor ons bedrijf 2MoveMindful. Nu is het tijd voor mezelf. Me-time. Kortom, het werd weer eens tijd voor een trail! Vandaag staat de Keelventrail op het programma. Lekker samen de bossen in met gelijkgestemden, aangemoedigd door het enthousiast team van Trailrunning, mensen met passie voor de trailsport. Mensen vol energie en waar je energie van krijgt.

Keelven

Van tevoren heb ik even opgezocht waar Keelven voor staat. Waar het woordje keel voor staat heb ik niet kunnen vinden, maar ven is wel duidelijk waar dat voor staat, gezien de vele vennetjes in het gebied. Na het lezen van onderstaande tekst was ik wel heel benieuwd naar de route:

Het voorheen saaie bosgebied heeft een metamorfose ondergaan en is daardoor zeer aantrekkelijk geworden om te wandelen. Het gebied is veranderd in een prachtig landschap met bossen, vennen en heide, met daarop verschillende soorten grazers als paarden, koeien, schapen en Schotse hooglanders.

Na de warme ontvangst starten we vooral door zandpaadjes, dennenbos en prachtige singletracks langs mooie meertjes.
Wat een waanzinnig mooi gebied! En dat op nog geen half uurtje rijden van thuis.

De Trail en de hitte

De meeste trailers hebben het zwaar. Het warme weer dringt zelfs diep door in de bossen waar soms geen zuchtje wind te vinden is. Des te heerlijker is het wanneer je op een veldweg komt waar een heerlijk briesje voor verkoeling zorgt.

Ik had het vandaag moeilijk om de warmte te reguleren. Dat betekent goed luisteren naar je lichaam, wandelen wanneer nodig, letten op mijn (neus)ademhaling en goed koelen. Hiervoor heb ik altijd een doekje bij mij dat ik bij de perfect verzorgde verzorgingspost nat kan maken zodat ik onderweg deze lekker in mijn nek kan leggen of het zweet kan afvegen.

 

Genoten

Onderweg komen we Chris een aantal keren tegen die foto’s maakt en je net even weer een zetje kan geven met een positieve aanmoediging.

Sommige zandpaden waren zwaar vanwege los zand. Waar ik als loper een bloedhekel aan heb zijn de door mij vervloekte zogenaamde “BMX” heuveltjes. Kleine heuveltjes die er een hele reeks achter elkaar liggen en je een hobbel de bobbel gevoel geven.. ook die waren aanwezig.

Maar wat zou een trail zijn zonder afzien, zonder de fantastische mensen van Team Trailrunning die ons de prachtigste plekjes in Nederland laten zien.

Ik heb ondanks de warmte genoten.
Door de trails van trail-events.com kom ik op plekken waar ik nog nooit ben geweest en kan ik enorm genieten van al dit moois!

En straks met de beentjes omhoog ga ik genieten van een heerlijk Trailrunning-events  finish biertje! Wat wil eens mens nog meer?

Team Trailrunnig; proost!

Hans Bierstekers

> Ga naar de Keelven Trail voor meer informatie en tickets.

 

Update uit 2022

De Keelven Trail is nog steeds zwaar, en de omgeving is ook nog steeds onveranderd mooi.

Wel is het unieke biertje per event vervangen door een unieke medaille per event!

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: