Leenderbos Ultra Trail

Blog Leenderbos Ultra Trail Trail Events Wedstrijden
Over de auteur
Chris van Beem
Chris is de grondlegger van de Trailrunning Community en is dagelijks actief met de sport trailrunning. Chris is veel in de natuur te vinden en is het liefst onderweg op lange extreme Ultra Trails in de bergen.

Zondag 29 januari 2023

Een prachtig gebied, met uitzonderlijk veel afwisseling in de route.

Het Leenderbos is groot, zo groot dat je er uren kan dwalen zonder mensen tegen te komen… op bezoek in de natuur, met veel kans op ontmoetingen met reetjes en andere dieren die daar wonen.

Manege de Molenberg is ons basecamp. Een prima plek om aan te komen en eventueel na afloop lekker te blijven hangen met een goede maaltijd en een drankje.

De Brabantse gastvrijheid op een manege gelegen in de Leenderbossen.

Onderweg over de Leenderbos paden

Deze Ultra Trail heb ik zonder enige moeite kunnen samenstellen.. Het was eerder lastig om te kiezen tussen de vele mogelijke paden die het gebied rijk is. Ruim 12 jaar lang heb ik kunnen genieten tijdens mijn trainingen van dit gebied.

Tijdens de Leenderbos Trail, die we een keer in de winter en in de zomer organiseren, blijven we meer vooraan in de Leenderbossen. Met deze Ultra Trail kiezen we andere paden en gaan we helemaal naar achteren,.. tegen de Belgische Grens aan. Als deelnemer heb je iedere (ongeveer) 15km de mogelijkheid om wat te drinken, en bij te vullen bij de verzorgingsposten, maar verder loop je vele grote stukken alleen door de natuur. Weg uit de bewoonde wereld.

Wat kun je verwachten?

Deelnemers worden om 09:00u aan de start verwacht. Als groep gaan ze weg. Wij zijn vanaf 08:30u aanwezig op de Manege, voor het uitreiken van de startnummers en de Tracker, die de deelnemers bij zich dragen.

We sturen 2 dagen voor het evenement, dus op vrijdag, alle deelnemers een mail waarin we aangeven dat we alle extra informatie (waaronder de laatste versie van het GPX-bestand) online hebben gezet op de website van de Leenderbos Ultra Trail. Met je ticket of e-mail kun je eenvoudig inloggen en heb je toegang tot deze informatie.

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van de manege, er is een ruimte om je spullen achter te laten en er is een douche, waar je na afloop gebruik van kan maken.

Na je start krijg je 8 uur de tijd om weer bij de manage terug te komen.

Na een duurloop in de Leenderbossen kwam ik helemaal tot rust… heerlijk!

 

Dutch Ultra Challenge

De Leenderbos Trail is de eerste Ultra Trail van onze Dutch Ultra Challenge. Iedere laatste weekend van de maand kun je voortaan een Ultra Trail bij ons lopen. In totaal 13 verschillende routes en allemaal in prachtige natuurgebieden in Nederland.

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende variaties van deze Challenge…

  • De seizoenseditie : Je loopt minimaal 4 Ultra Trails,.. in ieder seizoen minimaal 1 in 2023.
  • De Dubbele Seizoenseditie : Je loopt minimaal 8 Ultra Trails,.. in ieder seizoen minimaal 2 in 2023
  • De DUC 2023 : Je loopt minimaal 12 van de 13 Ultra Trails in 2023.

Voor alle edities hebben we een leuke extra aan het eind van het jaar,.. bij het behalen van je gekozen Challenge.

Alle deelnemers lopen met Trackers van Trail Tracking, hierdoor zijn ze tijdens de deelname live te volgen via onze website(s).

Bij alle Ultra Trails zijn UTMB Index punten te behalen… we delen de tijden met deze organisatie en op onze website komt een klassement van de losse (13 Ultra’s) en een Dutch Ultra Challenge Klassement 2023.

Medaille

Bij deze Leenderbos Ultra Trail zit de medaille nog inbegrepen bij je deelname. Voor alle andere Ultra Trail in 2023 is dit een optie, die je kunt kiezen bij je bestellen. De medaille is een mooie gekleurde vierkante plak, van 9x9cm.

Medaille Leenderbos Trail

Meer informatie

Op deze website kun je meer informatie vinden over deze trail. Daarnaast hebben we voor ieder evenement in 2023 een eigen website, waar je de actuele informatie kunt vinden en waar de tickets te verkrijgen zijn.

Meer informatie Leenderbos Ultra Trail

 

De route

De route van de Leenderbos Ultra Trail is goedgekeurd door de Beheerders van het gebied. Hieronder de kaart met daarop de verzorgingspost punten onderweg. We lopen tegen de klok in.

Deel deze pagina: