Leersumse Veld Trail Routes

Trail Events Chris van Beem Leersumse Veld Trail
Over de auteur
Chris van Beem
Chris is de grondlegger van de Trailrunning Community en is dagelijks actief met de sport trailrunning. Chris is veel in de natuur te vinden en is het liefst onderweg op lange extreme Ultra Trails in de bergen.

Leersemse Veld Trail

De Leersumse Veld Trail is nieuw en heel eerlijk… ondertussen heb ik heel veel routes gemaakt,.. maar deze staat zeker in mijn persoonlijke top 3. Heel vaak loop ik in het gebied tussen de Ginkel en het Leersumse Veld. Prachtig, veelzijdig, uitdagend en zo afwisselend qua samenstelling in paden en hoogtemeters. Natuurlijk loopt de UHUT er doorheen en bij deze bezoeken we uitsluitend de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Recreatiepark De Ginkel Duin. Ik ben super tevreden over deze nieuwe trail op de Utrechtse Heuvelrug.

De Startlocatie

De start en de finish van beide afstanden is bij onze partner Molecaten Landgoed Ginkelduin. Het landgoed ligt letterlijk midden op de Utrechtse Heuvelrug. We ontvangen alle deelnemers midden op het park, centraal dicht bij de parkeerplaats. We spreiden de startmomenten, eerste alle 20km deelnemers in tijdsblokken van maximaal 25 deelnemers en daarna de 10km deelnemers. Bij het bestellen van de tickets kiezen de deelnemers zelf een passend startmoment. In de eerste weken van september is de natuur prachtig in en rondom het park… waarschijnlijk een knal paarse heide en veel, heel veel groen.

 

 

De 10km en 20km route

Wil je de diversiteit van het gebied ervaren, en kun je een halve marathon lopen,.. dan zou ik zeker de 20km afstand kiezen. De Leersumse Veld trail is opgebouwd uit 2 lussen. Eerst een relatief vlakke 10km lus en een 2e lus, waarbij je alle hoogtemeters op je route krijgt.

10km route

Beide routes starten met de 10km lus,.. waarbij we het Leersumse Veld bezoeken. Eerst gaan we via Landgoed de Ginkel, via de heide over een mooi single track richting de bekende meertjes van het Leersumse Veld. We lopen er tegen de klok in omheen. We zitten net achter het broedseizoen, maar er zitten nog steeds veel volgels op en rond de plassen water. Via de heide, verrassende bospaden en zandvlaktes komen alle deelnemers bij de Verzorgingspost op 10km… Daar gaat de 10km terug richting de finish bij Landgoed Ginkelduin… na 11km ben je binnen.

 

 

20km route

Eigenlijk direct na de Verzorgingspost gaan de 20km deelnemers richting de Amerongse Berg… We gaan omhoog richting Amerongen en Leersum. Ik denk dat in de 2e lus zeker 200D+ meter zitten,.. heerlijk klimmen en dalen… Een totaal andere setting dan aan de kant van het water. We laten je de mooiste paden zien en hier loop je met de klok meer terug richting de finish. Dit stukje van de Utrechtse Heuvelrug heeft hoogtemeters, prachtige uitzichten en gave,.. hele gave paden en single tracks. Op de 11e september zetten we de route voor je uit,… bij de 20km kom je weer terug bij de Verzorgingspost… en dan de laatste 1-1,5km richting de finish… Stiekem een halve marathon.. dus geen 20km… maar minimaal 21km,.. als je bij de finish komt snap je wel waarom… ieder paadje is geweldig,.. daar kunnen we dus ook echt niks weglaten. ?

Verwachting

Het is een eerste editie,.. het is pas op zaterdag 11 september 2021. We houden het kleinschalig en we willen maximaal 500 deelnemers ontvangen. Net als de Amerongse Berg Trail gaat deze trail uitverkopen. Want,.. het is nog 5 maanden maar nu zijn er al 30% van de tickets weg. Wil je met een groepje lopen,.. ben dan bewust dat we met starttijden werken en zorg dat je bij het reserveren dezelfde tijd kiest. De medailles zijn in ieder geval al besteld…

Persoonlijk ben ik erg trots op dit nieuwe event. Ik ben niet voor niks naar de Utrechtse Heuvelrug verhuisd en ik tref bij deze routes veel plekken aan waarom ik het hier zo geweldig vind, als trailrunner maar natuurlijk ook als natuurliefhebber.. De voorbereidingen zijn klaar,.. met veel dank aan Staatstbosbeheer en Landgoed Ginkelduin, nu staat alles en kunnen we het gebied onder de trailrunners laten zien.  Je begrijpt, ik heb nogal veel zin in 11 september!

Graag tot ziens op 11 september,.. dan kan ik je vragen wat jij er van vond…!

Chris van Beem

Ga voor alle informatie over de Leersumse Veld Trail naar : www.trail-events.com 

 

 

 

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: