Night Trail Leersum

Blog Leersumse Veld Trail Night Trail Trail Events

Eerste editie Night Trail Leersum

Op vrijdagavond 17 maart hebben we onze eerste editie van de Night Trail op het landgoed Ginkelduin georganiseerd. Het was een bijzonder event, waarbij ongeveer 100 trailrunners de nieuwe route in het donkere hebben ervaren.

Een uitdagende lus van 6km, waarbij de deelnemers de keus hadden om de lus 1x of 2x te lopen. Velen kozen voor een 2e keer,.. het was een prachtige avond.

Uniek op de Utrechtse Heuvelrug en deze Night Trail komt terug in September dit jaar.

Night Trail Leersum - Trailrunning

De opzet van de Night Trail

Deze Night Trail is toegankelijk voor iedere trailrunner. De route biedt genoeg uitdaging voor trailrunners die al regelmatig door het donker hebben gelopen. Op snelheid kun je deze ronde gerust vaker afleggen. Tot 21:00u konden de deelnemers een nieuwe ronde starten.

Onder de deelnemers waren vele trailrunners die voor het eerst kennis maakte met trailrunning in het donker. Er waren Petzl hoofdlampen beschikbaar voor het testen en onze crew stond klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Voor iedere deelnemers hadden we na afloop een heerlijke kop soep met brood klaarstaan.

Petzl Hoofdlampen

Er waren ruim 30 hoofdlampen door Petzl beschikbaar gesteld om te testen. Alle lampen waren gereserveerd en zijn tijdens deze Night Trail getest. Toch leuk om te zien dat voor veel trailrunners het best spannend is om voor het eerst met een hoofdlamp hard te lopen door de natuur.

Het belang van een goede hoofdlamp in combinatie met voorzichtig lopen in het donker was voor sommigen een beproeving. Een enkeling kuste de grond of maakte een koprol.. het blijft lastig die oneffenheden op de trail…

Landgoed Ginkelduin
Trailweekend
08-10 september 2023

Landgoed Ginkelduin

We gaan samen met Molecaten Landgoed Ginkelduin een weekend verzorgen. Deelnemers kunnen op vrijdag aankomen en zelf bepalen waar ze tijdens het weekend aan deel willen nemen.

Naast de (ultra)trails zijn er workshops van partners te volgen. Verschillende merken zullen betrokken zijn in dit weekend en op verschillende plaatsen kun je advies krijgen over trailrunning gear.

Wat kun je verwachten?

In het 2e weekend van september organiseren we een compleet Trailrunning Weekend op Molecaten Landgoed Ginkelduin.

Op vrijdagavond kun je deelnemen aan een Night Trail, op zaterdag kun je de 10km of 20km afstanden kiezen van de Leersumse Veld Trails en op zondag heb je de keus uit een Marathon of Ultra Trail.

Van 6km tot 75km trails in 1 weekend!

 

 

Trail Pictures

Verschllende foto’s van dit event zijn gemaakt door Nils Wassenaar. Op onze Trail Pictures website kun je de door ons gemaakte foto’s van de avond bekijken.

>> Ga naar de Trail Pictures website

Deel deze pagina: