Onderweg in de bossen van Groesbeek

Chris van Beem Groesbeek Trail Trail Events
Over de auteur
Chris van Beem
Chris is de grondlegger van de Trailrunning Community en is dagelijks actief met de sport trailrunning. Chris is veel in de natuur te vinden en is het liefst onderweg op lange extreme Ultra Trails in de bergen.

Groesbeek verkennen

Vandaag op pad met Nel in de bossen vanaf Mook richting Groesbeek. De bruine kleuren worden nu vervangen door felle lichtgroene tinten en de bossen zijn gevuld met vele vogelgeluiden. Met een start om 08:00u zijn er weinig mensen.. samen met Nel 3-4 uur onderweg om de route nog is te lopen en te kijken waar mogelijk nog meer moois te vinden is. Dit zijn de leuke ochtenden, gewoon lopen en ontdekken wat nog niet ontdekt is… voel me net een padvinder.

Een ochtend onderweg

We hebben een nieuwe startlocatie voor de Groesbeek Trail. Herberg – Restaurant ‘t Zwaantje bevindt zich midden in de natuur op de rand van Mook. Vanaf ‘t Zwaantje duik je zo de bossen in en daar starten dus ook de routes van de Groesbeek trail. Het eerste gedeelte blijven we in het Groesbeekse Bos.. We slenteren vele paadjes af en de zon duwt langzaam de laaghangende mist uit het bos. Het is stil, we horen onze looppas en kiezen natuurlijk de leukste paadjes…

Het is zo’n ochtend waarbij het bos je helemaal meeneemt naar de basis… lekker lopen en niks dan rust om je heen. Verkeerd lopen kan niet, verdwalen dus ook niet.. een globale richting is er wel.. voor de volgende kilometers is dat het gebied De Wolfsberg.. met de omhoog en omlaag paden.

Ik kom graag in de bossen, zo in de lente waar je de snelle veranderingen om je heen ziet gebeuren. De paadjes groeien dichter en dichter en de brede paden krijgen weer een groen dak. Dit gebied heeft stiekem best wat hoogtemeters en deze bossen van Staatsbosbeheer gaven me veel keus in het samenstellen van de routes. De 40km route laat het hele gebied tot aan De But zien,.. de andere routes komen daar niet en wij vandaag ook niet. De Wolfsberg heeft veel, heel veel paden. Ik snap goed dat hier hoogtemeters getraind worden. Ook de natuurcamping zit in de route.. daar zagen we vele blije kampeerders verdeeld over het heuvelachtige terrein net wakker wordend aan de koffie..

 

Richting het terras

Na 3 uur rennen in de bossen besloten we terug te gaan naar het terras van ‘t Zwaantje. De regels zijn versoepeld dus we hebben genoten van een heerlijke afsluiter, met goede koffie en een clubsandwich. De stilte van de ochtend had plaats gemaakt voor ouderwetse gezelligheid met lachende gezichten in de zon. Onze ochtend was meer dan goed. We hebben genoten van de ontwakende natuur en de nieuwe groene kleuren.

De komende maanden ga ik hier regelmatig trainen in dit uitdagende prachtige Groesbeek Bos gebied… natuurlijk vanaf Mook, want daar begint onze Groesbeek trail. De routes zijn al klaar natuurlijk… alleen,… vanaf nu worden ze waarschijnlijk steeds net ietsje anders.. helemaal af zijn ze nooit.. want de keuze in paden is enorm. Over een paar maanden zal ik wat Trailrunning Leden vragen om de routes eens te checken… ik ben natuurlijk benieuwd naar de reacties dan… maar eigenlijk weet ik het antwoord al wel. ?

Tot de volgende keer

Chris van Beem

> Ga naar de Groesbeek Trail voor meer informatie en tickets.

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: