Samenwerking Trailrunning en Staatsbosbeheer van start!

Hollands Duin Trail

Noordwijk – 1 september 2017 – Trailrunning wordt steeds populairder. Het is een sport waar deelnemers in de natuur op onverhard terrein hardlopen, bij voorkeur met hoogteverschillen en op een afwisselende ondergrond. Het gaat daarbij niet om persoonlijke records, maar om de uitdagingen van het parcours en het beleven van de natuur.

Samenwerking Trailrunning en Staatsbosbeheer

Om de groeiende belangstelling in goede banen te leiden, slaan Staatsbosbeheer en trailrun-organisatie TRAILRUNNING Europe de handen ineen. Samen gaan ze bijzondere trails in de mooiste Nederlandse natuurgebieden uitzetten. Soms tijdens een event of een trailrun clinic, maar ook als route om zelfstandig te lopen (GPX). Een deel van de opbrengsten van de evenementen vloeit terug naar de natuur in het gebied waar wordt gelopen.

De routes worden samen met de boswachter uitgezet. Hij of zij kent immers de mooiste plekken, uitzichten en andere tips voor tijdens de tocht. De trails gaan alleen over bestaande onverharde (wandel)paden door die gebieden waar kwetsbare flora en fauna niet verstoord wordt. De organisatie heeft onder het motto ‘we only leave footprints’ oog voor de natuur: Zo gooien deelnemers onderweg geen verpakkingen weg en worden er geen plastic bekertjes gebruikt.

De Hollands Duin Trail als mooie start

Zaterdag 2 september organiseren Trailrunning en Staatsbosbeheer – samen met de gemeente Noordwijk – hun eerste gezamenlijk trailrunevenement: de Hollands Duin Trail. Het is een beach-trail met afstanden van 10 en 20 én 30 kilometer voor in totaal maximaal 600 deelnemers. De trail is 90% onverhard en loopt onder andere door bos en duin van het prachtige natuurgebied Hollands Duin. Wat dit gebied bijzonder maakt zijn de betonnen bunkers en andere tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de hoge duintoppen biedt Hollands Duin mooie vergezichten op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op het strand en de Noordzee. Langs de route hangt het vol met bessen die de voorraadkamer vormen voor de wintergasten die hier over een paar maanden arriveren en de deelnemers hebben goede kans om een ree, damhert of zeehond te spotten.

> Ga naar de Hollands Duin Trail voor meer informatie en tickets.

 

Deel deze pagina: