Samoëns (Frankrijk) trailrun reis

Blog Frankrijk Reizen

Van 1 juni tot 11 juni waren wij in Samoëns, Frankrijk. Eén van de reizen welke is georganiseerd door Trail-running. En wij zijn Saskia en Rens, fanatieke trailers en doorgewinterde community members. Je zult ons vast wel eens hebben gezien bij één van de events.

Fijn om met gelijkgestemde te zijn!

Iedere dag er op uit in de bergen is fantastisch om te doen! Heerlijk vertoeven in de Franse groene natuur en bergen. Dagelijks honderden hoogtemeters wegduwen met als beloning prachtige vergezichten over mooie dalen en schitterende bergwanden. Genieten van bos, weide, watervallen, rotspaden, singletracks en, uiteraard, graatjes over bergkammen.

Klinkt als een verkoopverhaaltje van een reisbureau. Maar dit is keiharde werkelijkheid.
Wat een mooi gebied! Wat een heerlijkheid!

Wij waren daar niet alleen. Met een wisselende groep van pure trailrunners hebben wij iedere
dag een ander gebied/ berg bedwongen. Terug in het chalet gezamenlijk de maaltijd bereid (en opgegeten), de avonden met elkaar doorgebracht en de ervaringen van de dag gedeeld onder het genot van een borrel en kaasplankje. Fijn om met gelijkgestemde te zijn!

Heerlijke tijd gehad en heerlijk onze favoriete (uit de hand gelopen) hobby kunnen uit oefenen!

Enkele hoogtepunten en hier het vermelden waard zijn de gastvrijheid van de Franse berghut beheerders. Aangekomen na een lange hike omhoog (rennen lukt niet altijd en hoeft ook niet altijd) stonden we op een leeg terras met een dichte deur. Ondanks dat deze chalet de montagne gesloten was werd er toch speciaal voor ons een pot koffie gezet. Waren wij dan zo speciaal? Misschien wel, maar het was slecht weer (regen) en we zaten op een hoog punt en nog een lange afdaling te gaan. De Franse eigenaars boden hun gastvrijheid spontaan aan waarbij wij niet eens hoefden te betalen!

Ook zeer belangrijk de deelname van 2 trailrunners uit onze groep aan het NK Skyrunning op 5 juni2022. De NKBV had hiervoor de lokale race Trails de la Vallée du Brevon aangewezen. Op het onderdeel Ultra deden Rick en Sanne mee. Lees meer hierover op: https://nkbv.nl/actueel/uitslagen/winnaars-nk-skyrunning-2022-bekend.html

En dan de tocht door Cirque du Fer-à-Cheval. Het gebied staat bekend door de vele watervallen. En vele zijn hier niet 4 a 5 maar 40 a 50!!! Overal waar je kijkt zie je het (smelt)water langs de bergwanden naar beneden vallen. Een schitterend gebied waar je geen droge voeten houd door de vele beekjes waar je doorheen mag. Als topper een grot van ijs wandeling waarbij de grot door smeltend water is ontstaan.

O ja, en de Mont Blanc gezien, en door sneeuw gelopen (in juni in de bergen kan dat). De gelukshormonen gieren door je lijf!

Het Chalet

Het was goed toeven in het chalet. Goede bedden voor de rust maar ook een sauna en jacuzzi! Dat is nog eens verwennen. Heerlijke tijd gehad en heerlijk onze favoriete (uit de hand gelopen) hobby kunnen uit oefenen! Wil jij de volgende keer mee? De reis is hier te vinden.

Tot ziens op een event!

Rens & Saskia

Deel deze pagina: