window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-75917128-1'); Brabantse Vennen Ultra - Trailrunning

Brabantse Vennen Ultra

 • NL
 • Brabantse Vennen Ultra

  Start location:
  De Soete Inval - Someren
  Kilometers / Altimeters
  • 50 Kilometers
   85 Altimeters

  Brabantse Vennen Ultra

  De Brabantse Vennen Ultra loopt door de prachtige natuurgebieden: Strabrechtse Heide en het Keelven gebied bij Someren. De route kenmerkt zich door de vele single tracks, zandpaden, heidepaden en afwisselende bospaden. De Ultra laat je dit gehele uitdagende gebied zien.

  De Brabantse Vennen Ultra van 50km heeft als start en finish De Soete Inval bij Someren. Je gaat door de prachtige natuur rond het Keelven en helemaal richting Someren, Mierlo, Geldrop en Heeze over de Strabrechtse heide en door de bossen.

  Een NIEUWE ultra in een voor ons bekend gebied… onderweg passeer je meer dan 10 vennen, kenmerkend voor de natuur in deze regio.

  De Strabrechtse Heide

  Natuurgebied de Strabrechtse Heide behoort tot een van de grootste heidegebieden van Nederland en biedt een afwisselend landschap van bos en heide met idyllische vennetjes. Het Beuven is het grootste ven van Nederland. Op de droge plaatsen staat struikhei en jeneverbes, op de natte plaatsen Dophei, Pijpenstrootjes, Gagel en Klokjesgentiaan. De vergrassing van de heide wordt tegengegaan door beweiding door een schaapskudde, door maaien en door plaggen. De heide wordt omgeven door bossen. Door de weidsheid van het gebied is het er heerlijk rustig wandelen en fietsen.

  Het Beuven (spreek uit: Beu-ven) is het is het grootste ven (ca. 85 ha) op de Strabrechtse Heide en het grootste ven van Nederland. Het Beuven staat bekend als bijzonder vogelrijk en is tevens beroemd om de bijzondere plantengroei. De oevers van het Beuven zijn kwetsbaar en dus niet toegankelijk, maar vanuit de vogelkijkhut en het kijkscherm heeft men een goed overzicht over de mooiste punten van het ven. Geregelde gasten zijn de grote zilverreiger, groenpootruiter, zeearend en visarend. Een opvallende doortrekker is de kraanvogel. Een aanrader is de Beuven-wandelroute (5km), die je met gemak kan starten vanaf Natuurpoort Vennenhorst.

  Het prachtige Witven is op natuurlijke wijze is ontstaan. Tijdens de ijstijd ontstond hier namelijk het zogenaamde dekzand. Dit zand werd in die periode aangevoerd door de wind en in vele plaatsen in Nederland ligt het nog aan de oppervlakte. In een later stadium werd dit dekzand plaatselijk opgestoven waardoor kommen en stuif- of dekzandruggen gevormd werden. Toen het grondwater steeg, liepen deze kommen vol. In zo’n uitwaaikom is het Witven ontstaan. Vermoedelijk is de naam afgeleid van witzandven. (bron: www.landvandepeel.nl)

  Natuurpoort Vennenhorst

  Bij Natuurpoort Vennenhorst kun je heerlijk eten en drinken bij boscafé de Soete Inval. Geniet van een vers kopje koffie, een bourgondisch lunch of van de overheerlijke pannenkoeken. Even nagenieten na deze route kan binnen of als de zon schijnt op het gezellige terras aan de rand van de natuur.

  Schitterende natuur… 100% zeker prachtige paden…

   

   

  Partner locatie De Soete Inval Someren

  De Soete Inval is onze partner bij dit event.

  Neem gerust de tijd voor en na je deelname aan onze trail, het team van de Soete Inval staat klaar met haar gastvrijheid in de gezellige horeca.

  Boscafé De Soete Inval
  Bosrandweg 6, Someren, Someren, Noord-Brabant
  Website: https://www.soeteinval.nl/

  08:30 Wedstrijdsecretariaat geopend

  09:00 Start 50km Ultra

  Deelnemers hebben tot uiterlijk 17:00u de tijd om te finishen.

  Voor ieder startmoment is er een uitleg over de route en het natuurgebied.

  • Start: 09:00u (wedstrijdsecretariaat geopend vanaf 08:30u)
  • Je loopt de route middels GPX bestand
  • Bevoorrading na 15km, 27km, 41km en eindbevoorrading
  • Tijdslimiet: 8u (finish voor 17:00u)
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

  Clear filter
  Filter by category
  Loading...

  Nothing found

  Share page: