Klimmen en Dalen (Grebbeberg)

Klimmen en Dalen (Grebbeberg)

Startplaats:
Rhenen
Kilometers / Hoogtemeters

Workshop Klimmen en Dalen

Klimmen en dalen tijdens je Trail… hoe doe je dat en waar moet je op letten. We gaan voor deze Workshop naar leuke uitdagende stukken op de Utrechtse Heuvelrug. Voor deze workshop gaan we op bezoek bij de Grebbeberg in Rhenen

In het eerste deel van de Workshop (60min) gaan we samen klim en daaltechnieken oefenen op verschillende paden. Je krijgt tips en trucs over verschillende manieren van afdalen, klimmen en je kan advies verwachten op de vraagstukken die jij hebt. Na je aanmelding ontvang je van ons een bericht om je vragen te inventariseren. Na deze workshop heb je geoefend met klimmen en dalen, je weet de do’s en don’t en kun je zelf je technieken oefenen tijdens toekomstige trails.

Unieke 10km Trail

Na de techniek drinken we wat en maken we ons klaar voor een ontspannen 10km trail, waar we opnieuw hoogtemeters zullen trainen. De route wordt vooraf als GPX aangeleverd en we lopen in groepjes en stemmen het tempo op elkaar af.

Tijdens deze 10km trail kun je regelmatig de eerder geoefende technieken toepassen op verschillende uitdagende gedeeltes van de route. We hebben 2-3 uur gereserveerd voor deze workshop en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Deze workshop wordt maandelijks georganiseerd en is GRATIS voor Leden van Trailrunning.

 

Klimmen en Dalen

Hoogtemeters tijdens een trailrun is niet bijzonder, zeker als je besluit om een trail te gaan lopen in de Bergen of dichterbij in de Ardennen. Deze workshop is samengesteld door ervaren trailrunners, die vele (ultra)trails in de bergen hebben gelopen en nog dagelijks actief zijn als Trailrunner in Nederland.

Je kunt je voorbereiden op hoogtemeters die je tegenkomt in een Trail. Deze workshop gaat je helpen om de basistechnieken van Klimmen en Dalen te leren. Het is een workshop die de techniek behandeld en de deelnemers krijgen tijdens het oefenen direct tips om veilig en vertrouwd een afdaling af te kunnen gaan.

Deze workshop is een van de 15 workshops die we speciaal ontwikkeld hebben om liefhebbers van de sport Trailrunning te ondersteunen bij de avonturen in Nederland en daarbuiten in de Bergen. We hebben een lidmaatschap waarbij de leden een jaar gratis kunnen deelnemen aan alle workshops. Je kan de onderwerpen kiezen die voor jou belangrijk zijn of nog is terugkomen om extra te oefenen.

Deze training wordt verzorgd door Chris van Beem.

It always seems impossible until it’s done…
Trailrunning en ik:

Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met het delen van informatie over de sport trailrunning. Als grondlegger van de Trailrunning Community ben ik trots dat zoveel andere (ultra)trailrunners zich hebben aangesloten. Mede door onze samenwerkingen met partners delen we binnen deze website veel verhalen en praktische informatie over trailrunning. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de vele bergachtige gebieden.

Het liefst ben ik onderweg met lange (ultra)trails. Het deelnemen aan een ultra trail door de natuur van 100+ km brengt me een uitdaging in mijn mentale en fysieke balans. Trailrunning voorziet mij in een gezonde en sportieve levensstijl. Tijdens mijn trails geniet ik van de natuur op zijn best. De mensen die ik ontmoet tijdens mijn trails en de evenementen die ik bezoek zijn echt mijn type mensen…

Een paar van mijn gefinishte races: UTMB, TDS, CCC, UTVV, TOR des Giants (2x), Cappadocia Ultra Trail, ICETRAIL Tarentaise, Lavaredo Ultra Trail (2x), Race to the Stones, Salomon 4-Trails, Bello Gallico, Eiger Ultra Trail, Marathon du Mont Blanc (3x), Trail de Fantomes 50km (5x), BUT100, VUT100, UHUT100, Nature Challenge 1.000km in 30 dagen (3x) In totaal meer dan >200 marathon/ultra trails gefinisht | IRONMAN Oostenrijk

T. : +31 646 616 242
M. chris@trail-running.eu

Deel deze pagina: