Mindset op de Ultra Trails

Mindset op de Ultra Trails

Startplaats:
Hampshire Boshotel - Overberg
Kilometers / Hoogtemeters
  • Kilometers
    Hoogtemeters

In deze workshop voor trailrunners

  • Wat versta je onder een mindset
  • Gedachten kun je sturen
  • Mentaal en Fysieke balans
  • Je mindset klaarmaken voor je (ultra)Trail
  • Ken jezelf, je lijf volgt altijd je gedachte

Deze workshop wordt verzorgt door Chris van Beem, die met grote regelmaat in de bergen te vinden is voor het zelf beoefenen van de sport Ultra Trailrunning.

 

Workshop Mindset op de Ultra Trails

Op bepaalde momenten houdt je hoofd je voor de gek. Je lijf stuurt constant signalen als het bezig is met een activiteit (belasting) die niet vaak voorkomt. Er wordt alarm geslagen, dit is nieuw of zorgt voor (tijdelijke) ongemakken als stijfheid of pijntjes.

Hoe herken je deze signalen en wat doe je ermee. Je krijgt tips en trucs. Hoe herken je zeur-signalen en je krijgt handvaten om jezelf te helpen om te gaan met deze signalen.

Leer om te gaan met ongemakken en er is heel veel mogelijk

Mindset op de Ultra Trails

Bij veel uitdagingen van formaat gaat vaak enorme aanloop van trainingen vooraf. Trainingen die je lijf sterk moeten maken voor hetgeen wat jezelf bedacht hebt te gaan doen. Vaak wordt gedacht als ik maar hard genoeg train dan ben ik klaar voor de krachtinspanning, een trail of voor de endurance liefhebbers een ultra trail. Het hebben van een sterke fysieke basis voor je deelname is inderdaad belangrijk, maar,… wat vaak vergeten wordt is dat je gedachtes (Mind) het lichaam aanstuurt. Je kan lichamelijk nog zo sterk zijn, maar als je jezelf niet goed mentaal traint kan het verkeerd uitpakken tijdens je event.

Ik omschrijf het als ‘Jezelf goed kennen’ of, .. ‘Weten wat je niet moet doen’.. Op de zwaarste momenten van je uitdaging weten wat je wel moet doen, waar je wel aan moet denken of anders gezegd, wat je niet moet doen, waar je niet aan moet denken.

Tijdens deze workshop neem ik je mee met veel praktijk voorbeelden hoe je wel verder kunt komen door je gedachten richting te geven. Handige tips wat je vooraf kunt trainen en voorbereiden, anekdotes hoe ikzelf verder ben gekomen dan ik mezelf ooit vooraf voor mogelijk hield.

Deze workshop is een van de 15 workshops die we speciaal ontwikkeld hebben om liefhebbers van de sport Trailrunning te ondersteunen bij de avonturen in Nederland en daarbuiten in de Bergen. We hebben een lidmaatschap waarbij de leden een jaar gratis kunnen deelnemen aan alle workshops. Je kan de onderwerpen kiezen die voor jou belangrijk zijn of nog is terugkomen om extra te oefenen.


Finish Tor de Giants 2019

Deze training wordt verzorgd door Chris van Beem.

It always seems impossible until it’s done…
Trailrunning en ik:

Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met het delen van informatie over de sport trailrunning. Als grondlegger van de Trailrunning Community ben ik trots dat zoveel andere (ultra)trailrunners zich hebben aangesloten. Mede door onze samenwerkingen met partners delen we binnen deze website veel verhalen en praktische informatie over trailrunning. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de vele bergachtige gebieden.

Het liefst ben ik onderweg met lange (ultra)trails. Het deelnemen aan een ultra trail door de natuur van 100+ km brengt me een uitdaging in mijn mentale en fysieke balans. Trailrunning voorziet mij in een gezonde en sportieve levensstijl. Tijdens mijn trails geniet ik van de natuur op zijn best. De mensen die ik ontmoet tijdens mijn trails en de evenementen die ik bezoek zijn echt mijn type mensen…

Een paar van mijn gefinishte races: UTMB, TDS, CCC, UTVV, TOR des Giants (2x), Cappadocia Ultra Trail, ICETRAIL Tarentaise, Lavaredo Ultra Trail (2x), Race to the Stones, Salomon 4-Trails, Bello Gallico, Eiger Ultra Trail, Marathon du Mont Blanc (3x), Trail de Fantomes 50km (5x), BUT100, VUT100, UHUT100, Nature Challenge 1.000km in 30 dagen (3x) In totaal meer dan >200 marathon/ultra trails gefinisht | IRONMAN Oostenrijk

T. : +31 646 616 242
M. chris@trail-running.eu

Deel deze pagina: