Gebruikerservaring van de Dynafit Ultra 50

Gear Robert Schoenen

Van Chris heb ik een paar Dynafit Ultra 50 gekregen, om eens te testen. Ik had al eens gehoord van het merk maar nooit verder gekomen dan eens kijken op het bekende internet.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk was dat ik de schoen wat zwaarder vond, dit mede doordat ik altijd op een vrij lichte schoen loop. Meteen toen ik ze kreeg, dit was voor een workshop klimmen en dalen die wij samen gaven, heb ik ze aangedaan; geen betere test dan gewoon de schoenen aan doen en gaan.

Zo dat voelt lekker aan, aan de voet voelen ze niet zwaar, en geven ze op het asfalt een lekkere demping. Hmm denk ik; nu ben ik echt benieuwd, gelukkig zijn we snel het bos in gegaan.

Voordeel van zo’n workshop klimmen en dalen is dat je meteen de reactie van de schoen voelt. Grip is perfect, pasvorm is heerlijk, zowel omhoog als naar beneden. De schoen heeft rondom een stevig rand die je goed beschermt tegen stoten maar ook je voet lekker stabiel houdt. Ondanks dat het een stevige schoen kan je wel de schoen lekker af laten rollen tijdens het lopen. Ik ben aangenaam verrast. Tijdens de workshop zo’n 15km op de schoen gelopen, ja hij zit gewoon heel lekker.

350km verder

Natuurlijk kan je niks zeggen over een schoen waar je maar zo kort op hebt gelopen, vandaar dat ik deze ervaring nu pas schrijf, ondertussen dik 350km op de schoen afgelegd. Aan slijtage zie ik nog niks, behalve dat hij niet meer zo mooi zwart met wit is. Een schoen is voor mij een schoen om te gebruiken, niet om mooi te houden. Een schoen moet lekker lopen. Ik loop altijd met tenensokken, dit zorgt ervoor dat mijn al brede voet graag een nog wat bredere schoen heeft. Gelukkig is dat ook het geval bij de Ultra 50. Hij is niet super breed bij de tenen, maar voor mij goed genoeg, ik krijg er geen schuurplekken of blaren van.

Op bijna alle ondergronden heb je een goede grip, enige waar je iets op moet letten zijn natte wortels, helemaal met wat mos/alg groei erop. Dit is voor bijna elke schoen een uitdaging. De zool is van het merk Pomoca, dit is een zusterbedrijf van Dynafit. Wat mij opviel tijdens een rondje over de weg dat de schoen heel stil is. Zo geniet je nog meer van de rust om je heen, niet een belangrijk punt voor een schoen, maar wel heel fijn. Ook aan de zool is nog niet echt iets van slijtage te zien na die 350km.

De Ultra 50 is, zoals de naam al vermoed, ontworpen voor de langere afstanden. Mijn langste trail op deze schoen was 50km. Dit was in de zomer met wat regen en diverse plassen. Ja, de schoen werd nat, maar gelukkig droogt hij snel tijdens het lopen. Tot de volgende plas natuurlijk… Ik heb met de schoen, in combinatie met de tenensokken geen blaren gelopen. Voor mij heel belangrijk. De veters kan je in tong van de schoen wegwerken, ook heel fijn. De tong zelf is fijn gewatteerd waardoor ik geen vervelende druk van de veters voel.

Zelf heb ik eigenlijk 1 type schoen waar ik het liefste op loop, maar moet eerlijk zeggen dat ik deze daar nu heerlijk mee afwissel. Voor mij zeker een blijvertje.

Met sportieve groet,

Robert

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: