Getest Cébé zonnebril 

Brillen Gear Wilbert de Wijs
Over de auteur
Wilbert de Wijs
Wilbert is veel buiten te vinden. Liefhebber van trails en ultra trails en onderdeel van de Trailrunning CREW.

Met deze zomerse temperaturen en felle zon is een goede zonnebril een onmisbaar accessoire tijdens een Trail. Van Trail-Running.eu mocht ik een zonnebril testen, het werd de Cébé S’TRACK L 2.0. Deze hippe zonnebril ziet er niet alleen leuk uit, maar beschermt ook nog eens je ogen. Wat wil je nog meer?

Ik kende het Franse merk Cébé nog niet, maar toen ik me erin ging verdiepen wist ik dat het met de kwaliteit wel goed zou zitten.

Cébé maakt sinds 1892 sportbrillen. Vanaf het allereerste begin werd het merk gedragen door talrijke klimmers tijdens hun expedities. Samen met hen ontwikkelde Cébé producten die specifiek aangepast werden aan de meest extreme weersomstandigheden. Cébé legt de nadruk op top functionaliteit, innovatie en aantrekkelijk design. De zonnebrillen-collectie biedt items voor zowel sportieve activiteiten als dagelijks gebruik.

 

De Cébé  S’TRACK L 2.0 zonnebril is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik test het model Graphite Lime Matte met vario glazen. Wat mij direct opvalt is dat de zonnebril erg licht is. Je voelt nauwelijks dat die op je neus zit, goed aansluit.

De glazen vallen in categorie drie, transmission 84% . Dit is erg fijn omdat het alle felle schitteringen zo goed tegen houdt. Het UV-filter zorgt ook nog eens voor goede bescherming van je ogen. De glazen zijn van polycarbonaat.

De glazen zijn zo ontwikkeld dat het contrast goed blijft. Hierdoor zie je de kleuren scherp, diepte en obstakels goed. Tijdens het trailen valt mij ook op dat ik de bril niet afzet wanneer ik een donker bos inloop. Met de overgang van licht naar donker en andersom lijken de lenzen zich aan te passen. Door de extra vleugels aan de binnen kant van de bril blijft deze perfect zitten tijdens het trailen.

Omdat de zonnebril zo licht is, was ik even bang dat hij ook erg kwetsbaar zou zijn. Met alleen een bijgeleverd zakje vroeg ik me af of hij een reis in mijn racevest wel zou overleven. Niets bleek minder waar, deze zonnebril is sterk en kan wel tegen een stootje!

Conclusie

De Cébé zonnebril zit nu standaard in mijn racevest. Hij is niet alleen hip, maar hij zit ook nog eens lekker. En het belangrijkste is natuurlijk dat hij mijn ogen goed beschermt.
Al met al dus een hippe, robuuste, goed beschermende trailrunning zonnebril, die ook nog eens betaalbaar is. De Cébé Zonnebril is in verschillende modellen  & kleuren verkrijgbaar.

Door: Wilbert de Wijs

De specificaties van deze S’Track Graphite Lime Matte

 • Fit – Large
 • Weight – 145g
 • Product Material – Nylon Rubber
 • Frame Colour – Graphite Lime Matte
 • Lens Name – Zone Vario Grey Cat.0-3 Blue AF
 • Lens Category – Cat.3
 • Base Tint – Pink
 • Technologies – Adjustable Nose Pads / Anti-Fog coating / Anti-Scratch Coating /
 • Interchangeable Lenses / Optical Clip Compatible / PC Vario – Photochromic / Rubber
 • On Nose Piece / Rubber On Temple Tips / S’Techh
 • Available with RX Optical Clip – YES

Waar te verkrijgen: Webshop CEBE Sportbrillen

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: