Review Injinji sokken

Gear Wilbert de Wijs
Over de auteur
Wilbert de Wijs
Wilbert is veel buiten te vinden. Liefhebber van trails en ultra trails en onderdeel van de Trailrunning CREW.

Er is mij gevraagd om Injinji-teensokken te beoordelen. Oorspronkelijk bekeek ik Injinji-teensokken met argwaan, omdat ik dacht dat het een soort gimmick was om je van je geld te scheiden. Trailrunning Europe stuurde me een paar: de Originele Performance 2.0 Coolmax Midweight Mini-Crew (enkel hoogte).

De Injinji-teensokken zijn nieuw voor mij; ze zien er vreemd uit maar ook trendy en comfortabel. De eerste keer dat ik ze aanhad voelde ze licht en prettig aan. Afgelopen weken heb ik ze constant gedragen. Toen ik mijn normale sokken weer aantrok, realiseerde ik me dat deze mij niet het gevoel geven dat je voeten soepel omhuld zijn zoals bij Injinji ’s. Normale sokken hebben kreukels en naden en dit geeft wrijving en veroorzaakt blaren. Zelfs met specifiek gevormde sokken hebben ieders voeten een ander vorm. De gemiddelde sok kan de variëteit niet aan, maar teensokken wel door elke teen apart te omhullen.

 

Na een aantal Trails te hebben gelopen door bos, heide, enz. bleek dat zowel de schoen als sokken nat waren van het rennen. Het feit is dat ik het niet eens had gemerkt, moet positief zijn. Dit zegt misschien niet veel voor de claim van “vochtregulatie”, maar het feit dat ik het niet eens merkte was positief. Het andere voordeel is het voorkomen van frictie. Bij een Trail wil er nog wel eens zand en kiezelsteentjes in je schoenen komen dat gaat schuren, bij deze sokken heb je hier geen last van.

Ze zien er misschien vreemd uit en ze voelen in eerste instantie anders aan, maar als je je trailschoenen aantrekt voor een lange Trail, zal je echt een verschil merken in de staat van je voeten als je terug komt. Door je tenen gescheiden te houden, voorkom je blaren. Omdat ze zo dun zijn droogt deze snel op en passen ze gewoon in je schoen zonder het te merken, waardoor je je kunt concentreren op het Trailrunnen.

Dus, aan degenen die niet zijn ingewijd in de wereld van Injinji-teensokken, raad ik je aan om het eens te proberen. Als je eenmaal aan het trailrunnen bent kijk je niet meer achterom, als je met regelmaat trailt zullen je voeten echt helpen om weer van je te houden.

Deel deze pagina: