Onderweg met Deuter Ascender 7 trail running rugzak

deuter Gear Lotte van Beem
Over de auteur
Lotte van Beem
Bewegen doet Lotte graag, en dan het liefste door de natuur! Momenteel traint zij voor haar eerste Sky Trail. Als onderdeel van het Trailrunning Team is Lotte veel met de sport bezig.

Trail-rugzakken zijn er in alle soorten en maten. Net als wij Trailrunners.. Welke rugzak goed bij jou past is erg persoonlijk, en uit een productomschrijving haal je toch niet altijd alles wat je graag wilt weten. Daarom heb ik vanuit Trailrunning Europe de Deuter Ascender 7 trail running rugzak getest. In deze review lees je hoe deze mij is bevallen.

Eigenschappen

Hier een paar eigenschappen van de rugzak die ik het benoemen waard vind:

  • Twee bidonvakken voor bidons van 500ml
  • Elastisch en waterdicht binnenvak voor een waterzak of natte kleding.
  • Het volume van de rugzak is in te nemen
  • PFC-vrij en gemaakt van gerecycleerde stof

Maar er is meer over deze rugzak te vertellen!

Verstelbaarheid tegen het stuiteren

Toen ik de rugzak om mijn schouders deed, was de verstelbaarheid het eerste wat mij opviel. Omdat ik zelf vrij klein ben (164cm), zijn rugzakjes zonder voldoende verstelmogelijkheden voor mij te groot. Maar gelukkig! De rugzak was makkelijk in te nemen bij zowel mijn middel als schouders, waardoor het perfect aansloot. Tijdens het lopen had ik dan ook geen problemen met stuiterende bagage.

Vakjes.. ik hou ervan

Belangrijk in elke tas, dus ook in mijn trail-rugzak; vakjes! Ik vind het fijn om niet op de tast te hoeven grabbelen naar mijn spullen. Vooral niet wanneer ik onderweg ben. Het maakte mij dan ook erg enthousiast toen ik de rugzak open ritste! Van binnen heeft de rugzak naast één groot vak, ook nog 2 kleinere vakken waar ik mijn grotere spullen, zoals een kaart of een extra vestje, in kan sorteren. Daarnaast heeft de rugzak ook nog een vak met een rits voor mijn portemonnee, waar ook een haakje aanwezig is voor mijn sleutels.

Aan de voorkant vond ik ook nog een goed verstopt vakje waar ik mijn telefoon, of eventueel GPX, in kwijt kan. Erg handig! Dit vakje had voor mij wel iets groter gemogen. Mijn telefoon (Iphone 11) past hier maar net in, waardoor vooral het terugstoppen iets te veel gefrommel wordt.

Stokken binnen handbereik

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf nog nooit met stokken heb gelopen. Maar het viel mij wel meteen op dat deze rugzak daar erg goed geschikt voor zou zijn! Voorin zit een zakje met een verstevigde ring waar je opgevouwde stokken in passen. Het is hier dan ook weer prettig dat je snel bij je stokken kan wanneer je deze nodig hebt.

Maar nogmaals, dit líjkt me heel handig, ik heb dit zelf niet getest. Wanneer je het vakje, net als ik, niet gebruikt, kan je deze met klittenband wegvouwen.

Lite, als een veertje

Zoals ik al eerder omschreef, is een racevestje wat mij betreft perfect als je vergeet dat je hem om hebt. En dat was bij dit vestje het geval. Ik heb hem getest tijdens een 15km trailrun, en doordat het vestje goed aansloot, heeft het mij tijdens het lopen geen moment geïrriteerd. Daarbij zorgt het zachte rugmateriaal ervoor dat je baggage nooit direct in je rug zal drukken. Het vestje zelf voelt erg stevig aan, maar is wel ontzettend licht, waardoor ik geen overbodig gewicht mee hoef te slepen.

Deuter ascender lite trail rugzak

Dus, aanrader?

Al met al kan ik het vestje zeker aanraden. Voor afstanden die ik loop (tot de 30km) is dit racevestje perfect. Wel kan ik me voorstellen dat het vestje iets te klein is voor een Ultra. Het materiaal is stevig, licht, en ademend. En erg belangrijk voor de kleinere runners onder ons; het vestje is goed verstelbaar waardoor deze goed aansluit op je lichaam.

Meer over deze rugzak?

Kijk dan eens op de website van Deuter.

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: