Review Deuter Ascender 7 Racevest

deuter Gear Wilbert de Wijs
Over de auteur
Wilbert de Wijs
Wilbert is veel buiten te vinden. Liefhebber van trails en ultra trails en onderdeel van de Trailrunning CREW.

Geweldig voor trailrunners die extra uitrusting willen meenemen, maar voor lange trainingen en races heeft de Ascender 7 beperkingen.

Ons oordeel

We houden van de materialen die gebruikt zijn, omdat ze samen een zeer goed ademend en comfortabel hydratatie-rugzak vormen voor en tijdens je trailrun. Het luchtige gaas dat aan de binnenkant wordt gebruikt, bevordert de luchtstroom en geeft het racevest mooi weer. Daarnaast zijn alle stoffen 100% gerecycled en geproduceerd volgens de bluesign®-standaard en is het een lichtgewicht rugzak.

Het nylon aan de zijkant welke zorgt voor de pasvorm kan wel wat ruimer voor een nog betere pasvorm en vinden we de twee primaire hydratatie hulzen te klein voor de standaard 500ml softflaks. Deze zijn natuurlijk wel zeer geschikt voor de softflasks van deuter. De ruimte binnen handbereik is minimaal; een kleine ruimte aan de linkerkant biedt plaats voor sleutels & wat versnaperingen, voor het opbergen van je telefoon moet je een van de mouwen opofferen anders kan je deze niet kwijt.

Pluspunten; 

  • Lichtgewicht
  • Past zich goed aan aan je lichaam door de 6 verstelmogelijkheden
  • Ruim achtervak met daarin weer verschillende vakken, dit zorgt er ook voor dat alles wat in je achtervak zit minder beweegt.
  • Handig zakje om stokken aan de voorkant op te bergen. Kan ze er zodoende snel bij.
  • Telefoonzakje aan de voorkant
  • Materiaal is erg comfortabel

Verbeterpunten;

  • Slang long kan je niet goed vastzetten, vooral als je een ander softflask hebt
  • Weinig opbergruimte aan de voorkant

 

Comfort

Dit racevest is comfortabel en lichtgewicht. Dit model bergt runningpoles comfortabel op zonder andere belangrijke opberg vakken te verstoren. Eenvoudig ontwerp met uitstekende materiaalkeuzes werken samen voor een ideale pasvorm. Voor de juiste pasvorm zijn de twee borstriemen eenvoudig op en neer te verstellen voor de beste hoogte om de riemen vast te zetten met een kliksysteem. De verstelbanden (elastisch) kun je bijstellen voor nog meer comfort.

Functies

Kenmerken die we verwachten van een racevest zijn een, stormfluit, externe opslag, opslag voor runningpoles en ten minste een zak met ritssluiting aan de binnenkant. Het racevest controleert al deze vakjes met eenvoud.

De opslag voor runningpoles is een van de gebieden met de meeste ruimte voor innovatie op het gebied van racevesten. Met een elastische lus en een opbergvak aan de voorkant een eenvoudige benadering om inklapbare runningpoles op te bergen. Bij andere merken kan dit het bereik belemmeren tot directe toegang tot hydratatie – voedselopslag/ opberg vakken.

In het geval van dit racevest zijn de gebruikte materialen ook de moeite waard om te noemen, omdat de micro-mesh het ademend vermogen bevordert en een zweterige rug op warme dagen doet voorkomen.

 

Drinksysteem

Gedurende meerdere jaren van dragen van racevesten zijn we dol geweest op de softflaks met afsluitbare bijtventielen deze zitten standaard bij een raceves. Bij de Ascender 7 zijn de mouwen van kleiner formaat, de standaard mee geleverde softflask past hier in (inhoud 500ml). Heb je andere softflask die je wilt gebruiken, zijn deze veelal te groot (lang model 500Ml), zitten te los, of kunnen de flasks eruit stuiteren. Bij een lange trail is het wel fijn om voldoende vocht direct bij de hand te hebben. Helaas lijkt het erop dat ze dit doel nog hebben gemist. De mouwen voor de softflasks zijn te kort, dus het inbrengen van een volle flask is niet eenvoudig.

Volume

Van materiaal tot ontwerp, dit model slaagt er bijna in om alle benodigde uitrusting comfortabel te dragen en weegt niet veel.  Voor een korte en middellange afstand is dit een comfortabel racevest. Met 6 zakken, waarvan een met ritssluiting en twee hydratatiemouwen aan de voorkant heeft het voldoende opbergmogelijkheden voor elke trailrunner. Dat gezegd hebbende, is het opbergvak met rits aan de voorkant aan de kleine kant en zijn de mouwen van softflask te klein. Je kan een van deze mouwen gebruiken als opbergvak voor je mobiel. Aan de zijkant is geen ruimte voor opberg mogelijkheden, het zou praktischer zijn als er een extra opberg vak zit aan de voorkant met voldoende ruimte.

 

Conclusie

Deuter Ascender 7 is een goed trailvest vanwege het comfort, de veelzijdigheid en het draag vermogen. Zakken die gemakkelijk toegankelijk zijn maakt het een goede optie voor de meeste trailrunners die veel mee willen nemen. Wel is de opbergruimte aan de voorkant beperkt en maakt dat het voor langere trails soms wat minder praktisch.

De Ascender 7 is verkrijgbaar in verschillende winkels en met een richtprijs van EUR 99,95

Deel deze pagina: