Review The North Face Flight Race Day Vest 8

Gear Rick Janssen
Over de auteur
Rick Janssen
Rick is een veelzijdige (ultra)trailrunner die het liefst in de natuur beweegt. Met grote regelmaat neemt Rick deel aan Ultra Trails in de bergen en veel van de voorbereidingen worden in Nederland en België gedaan. Rick is onderdeel van onze CREW.

The North Face Flight Race Day Vest 8

Op zoek naar een nieuw racevest voor je Trail-Avonturen in het nieuwe jaar? Wellicht is de Flight Race Day Vest 8 van The North Face een geschikte optie!

Dit lichte, ademende en compacte racevest wordt geleverd met twee 500 mL HydraPak soft flasks van BPA-vrij, PFC-vrij materiaal. Een ademend ruggedeelte zorgt ervoor dat zweet snel naar buiten kan worden afgevoerd. Het racevest sluit nauw aan op het lichaam en kan met de eenvoudig verstelbare klik-sluitingen aan de voorkant worden vastgezet.

Wellicht is de Flight Race Day Vest 8 van The North Face een geschikte optie!

Features:

 • Ultra-lichtgewicht racevest van ademend en sneldrogend materiaal
 • Twee 500 mL soft flasks
 • 7 opbergvakken aan voorzijde (waarvan 1 met rits)
 • 2 opbergvakken aan achterzijde
 • Noodfluitje

Specs:

 • Gewicht: 120 gram
 • Volume: 8 liter
 • Maten: XS tot XL
 • Kleuren: TNF Black / TNF Black+White / TNF White+Sharp Green
 • Adviesprijs: €149,95

Materiaal / Pasvorm:

Afhankelijk van het type running gear maak ik vanwege mijn lengte normaliter een keuze tussen maat M of maat L. Voor dit racevest heb ik eerst een maat L geprobeerd, maar dit was absoluut veel te groot. Uiteindelijk heb ik het racevest in maat M getest, maar nog altijd sluit met name het onderste deel van het racevest te weinig aan op het lichaam. Hierdoor zit er nog iets te veel beweeglijkheid in het vest, zeker wanneer het gevuld is met voeding en materialen. Wellicht zou een extra sluiting aan de onderzijde dit kunnen verhelpen. Het gebruikte materiaal is daarentegen fantastisch. Het racevest is vederlicht, ademend en daardoor sneldrogend. De naden zijn vlak en/of getapet om schuren tegen te gaan.

Hydratiesysteem:

Het racevest wordt geleverd met twee 500 mL soft softflasks. Met het geïntegreerde riemsysteem wordt het bijvullen van flasks een stuk eenvoudiger zonder dat het vest losgemaakt hoeft te worden. De opening van de softflasks is daarentegen relatief klein waardoor bijvoorbeeld het aanmaken van isotone drank m.b.v. poeders in de flasks een opgave is.

 

 

Opbergmogelijkheden:

Zoals de naam al doet vermoeden is het ontwerp gericht op het gebruik tijdens (snelle) races. De vakken aan de voor- en achterzijde zijn eenvoudig te bereiken en bieden voldoende mogelijkheden om voeding en de belangrijkste gear op te bergen. Met zijn 8 liter inhoud is dit racevest vooral gericht om lichtgewicht onderweg te zijn.

Met het geïntegreerde riemsysteem wordt het bijvullen van flasks een stuk eenvoudiger zonder dat het vest losgemaakt hoeft te worden.

Oordeel:

Bij het bekijken van het design van het Flight Race Day Vest van The North Face valt direct op dat het is gemaakt van hoogwaardige materialen en met zijn 120 gram is het bovendien een extreem lichtgewicht. Wat betreft maatvoering is het aan te raden om minimaal een maat kleiner te kiezen dan normaal wordt gebruikt om zeker te zijn van een goede aansluiting op het lichaam. Het racevest is (los van de kliksluitingen) niet te verstellen en een te grote maat zorgt o.a. voor bewegelijke soft flasks met ongemakken tot gevolg.

Aan de voor- en achterzijde zijn voldoende opbergvakken voor het opbergen van de soft flasks, voeding en andere materialen. Bovendien biedt het vakje met rits de mogelijkheid tot het veilig opbergen van bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Het racevest is uitermate geschikt voor races waarbij voldoende mogelijkheden zijn om opnieuw te bevoorraden. Voor (lange) self-supporting avonturen is een andere racevest aan te raden.

Pluspunten:

 • Zeer lichtgewicht en ademend
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer geschikt voor races met regelmatige bevoorrading

Verbeterpunten:

 • Maatvoering / pasvorm

Conclusie

Het Flight Race Day Vest 8 van The North Face is een kwalitatief hoogwaardig racevest welke vooral bij competitief ingestelde trailrunners een geliefde aanvulling is. Desalniettemin kan een recreant, afhankelijk van het type race, hier ook zeker mee uit de voeten. Belangrijkste aandachtspunt bij eventuele aanschaf is keuze van de juiste maat.

The North Face Flight Race Day Vest 8 is in diverse winkels verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 149,95 euro.

Deel deze pagina: