24 en 25 juli 2021 – Een Trailrunning weekend in Leende

BUT100 Leenderbos Trail Trail Events Ultra Trail

Leende trail weekend

We gaan in het 4e weekend van juli op zowel zaterdag als zondag gave trails organiseren. Op zaterdag hebben we de eerste editie van de Brabantse Ultra Trail met twee 50km afstanden en een ultra trail van 100km en,.. op zondag de Leenderbos Trail met maar liefst 5 afstanden tot een marathon en een Ultra trail van 52km. Zaterdag verblijven we bij het Jagerhorst Hotel en op zondag zitten we er tegenover, bij manege de Molenberg. Voor die trailrunner die twee dagen achter elkaar wil lopen kan combineren tot maximaal 152km in totaal. Dat is best een eindje…

Brabantse Ultra Trail (BUT100)

Op zaterdag 24 juli vindt de eerste BUT100 plaats vanaf het Jagerhorst Hotel in Leende. Net als de VUT100 en de UHUT100 bestaat de Brabantse Ultra Trail uit 2 lussen van ongeveer 50km, die afzonderlijk of allebei gelopen kunnen worden door de deelnemers. De BUT50 ZUID en de BUT100km deelnemers starten om 07:00u en om 13:00u vertrekken ook de deelnemers BUT50 NOORD. De start en finish van alle afstanden is het Jagerhorst hotel in Leende, wat midden in het natuurgebied ligt.

We gaan alle deelnemers volgen met Trail-tracking.com en waar de 50km ZUID binnenkomt voor de finish na 50km, gaat de 100km door voor de 50km NOORD. Op de helft een dropbag en onderweg heel veel single tracks en uitgestrekte natuur tussen Eindhoven – Heeze – Soerendonk – Valkenswaard. Lekker intensief, kleinschalig een ULTRA avontuur voor liefhebbers. Maximaal 100 deelnemers vanuit een boshotel… Precies goed..

Ga je voor een uitdaging,… dan is deze zeker de moeite waard,… ga je voor een extra uitdaging,… dan loop je de volgende dag een afstand van de Leenderbos Trail, letterlijk aan de overkant van de weg,.. andere route in het NOORD gebied…. waar je tot 52km kan kiezen… Je boekt dan natuurlijk een hotelkamer bij Jagerhorst,… en ligt sowieso op zaterdagavond in de SPA! Bij het evenement vind je een aanbieding van het hotel,.. speciaal voor onze deelnemers!

Medaille brabantse ultra trail

Leenderbos Trail

De 7e editie van de Leenderbos trail organiseren we op de aansluitende zondag, met start en finish vanaf Manege de Molenberg in Leende. We hebben de routes aangepast en ook dit keer kunnen onze deelnemers kiezen uit 5 verschillende afstanden. Van 9km tot 52km door de prachtige Leenderbossen. De kortere afstanden blijven meer in de voorkant van de Leenderbossen tussen Leende en Valkenswaard. De langere afstanden gaan verder richting de heide van Soerendonk en helemaal tot aan de Belgische Grens bij de Achelse Kluis.

Zo in de 7e maand van het jaar zijn de bossen groen en vind je veel kleuren onderweg van planten, bloemen en misschien vroeg bloeiende heide planten. Het kan warm zijn en we hebben voor de deelnemers voldoende verzorgingsposten onderweg. Iedere keer terug in de Leenderbossen is voor mij thuiskomen in een gebied wat ik op mijn duimpje ken. Alle routes ga ik ZEKER nog is voorlopen.. geen straf… erg leuk om te doen!!!!

medaille leenderbos trail

Ik ben benieuwd of dit weekend past voor enkelen,.. die de DUBBELE ULTRA gaan oppakken. Zaterdag 50 en zondag 52, zaterdag 100km en zondag 52km,… en zo ja.. dan krijgen zij een verrassing…

We zien elkaar in Leende… !

Chris van Beem

 

Meer informatie: BUT 100 | Leenderbos Trail

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: