Brabantse Kluis Trail

Blog Brabantse Kluis Trail Trail Events

Zaterdag 10 december 2022

Ieder jaar in het 2e weekend van december komen we terug naar de gezellige Herberg de Brabantse Kluis.

Altijd een gezellige trail met een verrassende route door de prachtige natuur van Aarle-Rixtel en de Biezen.

De Herberg heeft een binnenplaats die grenst aan de boerderij. Heerlijke gerechten, koffie of thee en een uitgebreide kaart voor gerechten en dranken zijn standaard bij de Brabantse Kluis.

Dit is echt een trail waar de deelnemers blijven plakken en genieten van de Brabantse gastvrijheid die hier te vinden is.

Onderweg in Brabant

Deze trail is een van de eerste trails van Trail Events. Al jaren komen we in het gebied en ieder jaar verandert er wel iets aan de route. We begonnen met de 10km en 20km routes, die langs de watergang richting het Grotelse Heide gaan. Veel afwisseling, single tracks en bospaden die afgewisseld worden met bijzondere doorsteken waar de grazers wonen en vrij rondlopen.

De 30km afstand gaat nog een stukje verder. Een extra lus van 10km op GPX laat unieke uitgesleten paden zien in het bosgebied richting de Stippelberg. Weer totaal anders dan de Grotelse Heide.

Deze 8ste editie van de Brabantse Kluis Trail heeft nu al een leuke groep deelnemers. De voorbereidingen zijn aan de gang, we lopen de routes nog is voor, gaan lekker lunchen in de Herberg en spreken de laatste dingen door.

Wat kun je verwachten?

De Brabantse Kluis Trail wordt georganiseerd in de Herberg die grenst aan een Klooster met een prachtige Kloostertuin. We starten vanaf de binnenplaats naast het Klooster.

Eenmaal onderweg passeer je landerijen en loop je langs een watergang richting de Grotelse Heide. Dit kan best zwaar zijn, maar zeker prachtig. Je loopt langs de Snelle loop richting de oude Radiotoren die van ver te zien is. Eenmaal op de Grotelse Heide krijg je vele afwisselende paden en halverwege een verzorgingspost.

Naast een prachtige route krijg je hier de gezellige sfeer die we graag zien tijdens onze evenementen. De locatie, de mensen en het gebied… een bijzondere combinatie in het mooie Brabant.

 

Een finish bij het Klooster en bonus kilometers

We hebben gezien dat de 20km Trail slechts 0,5km extra heeft. De 10km en de 30km afstanden hebben we dit keer allebei 2km extra gegeven.

De routes zijn weer afgestemd met de beheerders van de gebieden. Bepaalde stukken zijn nu teruggegeven aan de natuur en hierdoor hebben we wat andere paden gekozen.

Van een grote afstand kun je het imposante Kloostergebouw dichterbij zien komen, je bent er dan bijna… Wat we standaard toevoegen zijn de mooie laatste meters richting de Kloostertuin,… met andere woorden.. de route gaat achter het gebouw nog een stukje door.

De finish is standaard op de binnenplaats van Herberg de Brabantse Kluis, … waar wij je staan op te wachten.

Alle informatie over het event

Deel deze pagina: