Trailrunnen en de voordelen van lopen met stokken

Ultra Trail

Trailen met stokken

Door heuvels, bossen en bergen, via steile single tracks en gravelpaden. Genieten van de mooie uitzichten en je weg zoeken door de natuur, dát is trailrunning. Tijdens het trailrunnen ga je de uitdaging met jezelf aan, zoek je de grenzen van je kunnen op én zie je de mooiste plekken van de wereld. Zo’n grote uitdaging kun je natuurlijk niet aan zonder het allerbeste materiaal. LEKI biedt het beste van het beste op het gebied van trailrunning.

Het doel van LEKI is om de meest ultieme, best presterende en innovatieve stokken te bieden. Dankzij de jarenlange ervaring van het merk en de constante samenwerking met experts en professionele atleten, zorgen LEKI stokken voor de ultieme beleving. Niet voor niets vertrouwen atleten van over de hele wereld op de kwaliteit van LEKI! Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 50% van alle podiumplekken tijdens de vier grootste UTMB races waren gevuld met LEKI atleten? Ga je trailrunnen met de stokken van LEKI, dan ben je verzekerd van het beste van het beste!

Waarom trailrunnen met stokken?

Trailrunnen met stokken heeft voor elke sporter vier belangrijke voordelen:

– meer snelheid
– meer uithoudingsvermogen
– meer controle
– blessure preventie

Hieronder gaan we wat dieper in op de voordelen van trailrunning met stokken. Trailrunnen met stokken doe je niet zomaar even. Het is belangrijk dat je veel traint, zodat je stokken met je stappen coördineren. Wist je dat je stokken net zo belangrijk zijn als je schoenen? Heb je het trailrunnen met stokken eenmaal onder de knie, dan biedt het je veel voordelen. Trailrunnen met stokken zorgt voor zelfvertrouwen, veiligheid en betere prestaties. Je kunt meer snelheid maken, ook tijdens het klimmen. Als je de stokken correct gebruikt, gebruik je meer spiergroepen, waardoor je sterker wordt en meer kracht krijgt. Trailrunstokken verdelen het gewicht en nemen dit voor een deel over van je benen. Hierdoor zet de vermoeidheid later in en kun je langer en veerkrachtiger genieten van de mooie natuur om je heen. Maar, stokken bieden niet alleen voordelen bij het klimmen, ook bij het dalen zijn ze eigenlijk onmisbaar. Stokken zorgen ervoor dat je meer gecontroleerd en veiliger naar beneden gaat. Met stokken heb je meer ondersteuningspunten, wat weer zorgt voor meer balans en een betere verdeling van het gewicht. Eigenlijk kun je dus niet zonder stokken tijdens het trailrunnen in heuvelachtig terrein!

Over LEKI trailrunning stokken

De trailrunning stokken van LEKI zitten boordevol features, waardoor jij tijdens het trailrunnen het beste uit jezelf kunt halen. De meest lichte materialen en innovatieve grips bieden optimaal comfort en flexibiliteit als het bergop of juist bergaf gaat. Maar, dat is nog niet alles! LEKI trailrunning stokken hebben nóg meer handige features:

  • Trigger Shark; Maximaal comfort, een uitstekende krachtoverdracht en, niet geheel onbelangrijk, makkelijk in het gebruik. Met Trigger Shark klik je je strap binnen enkele seconden in en uit de grip.
  • Push Button; Met de innovatieve Push Button heb je slechts één druk op de knop nodig om je vouwstok in elkaar te zetten of uit elkaar te halen.
  • Kleine pakmaat; De trailrunning stokken van LEKI zijn op te vouwen tot een klein pakketje, waardoor ze zonder problemen in je rugzak of pole belt passen.

Met stokken ga ik zoveel soepeler naar beneden en spaar ik energie als ik omhoog trail

Lichtgewicht = sneller op de trails met LEKI Ultratrail FX.One Superlite

Op zoek naar kilometers en hoogte dan zijn goede stokken onmisbaar tijdens het trailrunnen. Trailrunning stokken kunnen helpen om je evenwicht te bewaren en de krachten op je benen te verminderen, maar ook om je klimkracht te vergroten wanneer je rent door een heuvelachtig gebied. De LEKI Ultratrail FX.One Superlite is onder andere voorzien van de Trail Shark, de eerste grip die speciaal voor trailrunning is ontwikkeld. Daarnaast zijn alle onderdelen van deze vouwstok te vervangen, vaak door jezelf, wat ook nog eens goed voor het milieu is.
Lees verder wat de Ultratrail FX.One Superlite je nog meer te bieden heeft.

LEKI Ultratrail FX.One Superlite

De Ultratrail FX.One Superlite van LEKI ondersteunt je perfect tijdens het maken van kilometers en hoogtemeters. Dit model is voorzien van de nieuwe Trail Shark, het eerste grip-strap systeem dat 100% voor trailrunning is ontwikkeld. Dankzij de nieuw ontworpen luchtkanalen is de grip 30% lichter dan het bekende Shark systeem. De Shark Frame Strap Mesh past als een handschoen en brengt de kracht direct over naar het midden van de stok. Dankzij de slanke vorm van de Shark grip kun je de strap snel en makkelijk in- en uitklikken, zelfs met je ogen dicht! De gripverlenging zorgt voor meerdere gripopties. De stok kan eenvoudig worden opgevouwen.

Met een pakmaat van slechts 35 centimeter en een gewicht van 137 gram bij een lengte van 120 centimeter, is de Ultratrail FX.One Superlite een onmisbare metgezel voor jouw volgende race!

 

 

Deel deze pagina: