Strabrechtse Heide Trail

 • EN
 • Strabrechtse Heide Trail

  Startplaats:
  De Schaapskooi - Heeze
  Kilometers / Hoogtemeters
  • 10 Kilometers
   40 Hoogtemeters
  • 21 Kilometers
   65 Hoogtemeters
  • 30 Kilometers
   85 Hoogtemeters

  Prachtige paarse vergezichten

  De Strabrechtse Heide is een eindeloos natuurgebied, met vele zandpaden, heidepaden en afwisselende bospaden. Laat je verrassen door de diversiteit en de prachtige vergezichten van deze heideomgeving, met stiekem toch wat prachtige bossen aan de randen van dit gebied.

  De routes vertrekken bij de Schaapskooi op de Plaetse in Heeze. Aan de rand van de heide bij het gezellige Boscafé Strabrechtse Heide.

  Met een bloeiende heide, prachtige vergezichten en afwisselende single tracks een bijzondere trail…

  Informatie

  De Strabrechtse Heide staat eind augustus in bloei en dat is echt prachtig. Heel veel kleuren en prachtige velden met paarse gloed… want heideplanten zijn er veel te vinden bij dit natuurgebied van Staatsbosbeheer. Bij deze Strabrechtse Heide Trail kunnen deelnemers kiezen uit 10km, 21km of een 30km trail-afstand. Alle routes laten de diversiteit van het gebied zien.

  De omgeving

  Vanaf de Plaetze in Heeze bij de schaapskooi vertrek je. Over zandpaden en bospaden. Uitgestrekte vergezichten en afwisselende bossen zorgen voor een verrassende beleving. De uitgestrekte vergezichten zorgen voor prachtige kleurstellingen die slechts een paar weken per jaar te zien zijn.

  De afstanden

  Alle afstanden gaan over de Strabrechtse Heide, de 21 en 30km trails gaan verder naar de Gemeente Bossen van Someren. Daar vind je prachtige single tracks en ongerepte natuur. Een compleet gebied waar je een keer moet zijn geweest. En dan is de maand augustus een hele goeie keus!

  Heidecafé de Strabrechtse Heide, één van de mooiste plekjes van Heeze en omstreken. Wat voor jaargetijde het ook is, hier is het goed toeven!

  Of je nu komt voor een heerlijk dagje natuur of gewoon om een hapje te eten onder het genot van een heerlijk drankje; bij hen ben je aan het juiste adres! De producten die verwerkt worden in de gerechten, worden voornamelijk bij lokale ondernemers afgenomen, die met liefde en vakmanschap hun producten maken.

  Deelnemers kunnen de auto parkeren op de parkeerplaats van de Natuurpoort. Heeze ligt maximaal 1uur en 10min van Utrecht, 50min van Breda en 60min van Maastricht. Zet de auto’s bij het parkeren in de daarvoor bestemde vakken. Volg eventueel de aanwijzingen van onze verkeersregelaars. En,.. Carpool met elkaar.

  Adres: De Plaetse 71A, 5591 TX Heeze
  Telefoon: +31 (0)40 2279817
  Websitewww.heidecafe.nl

  Google maps

  Deze informatie geldt voor alle routes

  • Alle routes zijn volledig uitgezet met pijlen en linten
  • Er zijn geen bekers beschikbaar bij onze verzorgingsposten, neem dus een eigen (herbruikbare) racecup mee. Mocht je deze niet hebben kun je deze eventueel op de dag van het evenement bij het wedstrijdsecretariaat aanschaffen
  • Er is geen centraal startmoment, de tijd op je ticket geeft een tijdsvak aan waarbinnen je mag starten. Op deze manier houden we het rustig op de paden. Bij de start is er wel altijd een crewmember aanwezig voor de laatste instructies en extra informatie over de route.

  We zijn momenteel druk bezig met het maken van nieuwe routes! Wanneer we deze af hebben zullen we deze op deze pagina met jullie delen.

  Deel deze pagina: