Training Overberg – Duurloop

Training Overberg – Duurloop

Startplaats:
Boshotel Overberg
Kilometers / Hoogtemeters
  • 18 Kilometers
    140 Hoogtemeters

Trailrunning training vanuit Overberg

Deelnemen aan al onze Trailrunning Trainingen is gratis. 

Deze training wordt verzorgd door Chris van Beem die al jaren actief is als Trailrunner in binnen en buitenland. Hij kent dit gebied goed, en neemt je tijdens deze training mee over zijn favoriete paden. We verzamelen we bij onze partner Het Boshotel in Overberg. Voldoende parkeer mogelijkheden en een heerlijke plek om nog wat te drinken na afloop.

Er zijn geen verzorgingsposten en de drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Voor wie is de training?

We organiseren deze trainingen voor liefhebbers van Trailrunning die nieuwe gebieden willen leren kennen. Verschillende trailrunners kiezen voor onze trainingen om samen naar nieuwe doelen toe te werken. We lopen samen prachtige routes in verschillende natuurgebieden. Er wordt informatie uitgewisseld en we helpen elkaar verder.

We lopen standaard tussen de 12-20km per training. Meer kan ook, maar dat is altijd in overleg met de deelnemers die er dan zijn. Soms maken we 2 groepen, als de snelheid van de deelnemers te veel uit elkaar ligt.

We zijn samen tussen de 1,5 – 2 uur onderweg door de natuur. Er is weinig tot geen mogelijkheid om onderweg wat te drinken. Standaard adviseren we het volgende mee te nemen tijdens een training:

  • Fijne sport (trail)schoenen, het liefst met goede grip**
  • Sportkleding, inclusief een regenjasje
  • Racevest (of belt) met minimaal 0,5liter water/sportdrank**
  • Eventueel wat voeding voor onderweg.
  • Klein EHBO kitje
  • Opgeladen mobiele telefoon**

De items voorzien van ** zijn verplicht

De overige items worden sowieso door ons meegenomen, maar als je zelfstandig onderweg bent in de natuur is dit wel noodzakelijk.

We vertrekken bij onze partner Het Boshotel, waar ook de Amerongse Berg Trail start.

We starten bij Het Boshotel in Overberg. De training begint rond 19:00u.

18:15-18:30u – Verzamelen 

Er is voldoende parkeergelegenheid. (Google Maps)

18:30-20:00u – Trailrunning Training

Als groep lopen we een mooie ronde van 15-20km vanaf Overberg richting Veenendaal – Elst – Amerongen. We kennen het gebied goed en we stemmen de route af op de groep. Afhankelijk van de grote van de groep kunnen we opsplitsen op tempo.

Deze training is voor iedereen toegankelijk die 15-20km kan hardlopen. Er zijn verschillende begeleiders / trainers aanwezig om het tempo te verdelen.

Een gezamenlijke training waarbij we een mooie route lopen.

20:00-20:15u – Einde training

Na afloop van de training zullen wij van de organisatie nog even napraten op het terras of in het restaurant van het Boshotel. Als je vragen hebt of ook gezellig erbij wilt zijn kan dat natuurlijk.

De consumpties zijn voor eigen rekening.

Deel deze pagina: