fbpx

Leenderbos Trail

De wintereditie van de Leenderbos Trail staat gepland. Op zondag 6 januari 2019, zullen we vanaf manege de Molenberg ons evenement starten. We hopen op sneeuw, maar we weten dat een koude in de winter gehulde Leenderbossen een totaal andere beleving geeft wanneer je hardlopend de paden passeert.

Het gebied

Het Leenderbos is 2300 hectare groot en onderdeel van Natura 2000-gebied Leenderbos, Groote Heide & De Plateaux. Het maakt deel uit van een uitgestrekt natuurgebied op een aaneengesloten zandrug tussen Eindhoven en het Belgische Achel. Het Leenderbos wordt in het westen begrensd door de Tongelreep, in het noorden door het natuurgebied Valkenhorst, in het oosten door Leenderstrijp en het dal van de Strijper Aa en in het zuiden tot aan de Belgische grens. In het gebied zijn uitgestrekte heidevelden en stuifzanden bewaard gebleven, als ook een aantal vennen in de heide. Het heidelandschap wordt doorsneden door – deels gekanaliseerde – laaglandbeken, met daarlangs plaatselijk beekbegeleidende bossen. Daarnaast bestaat het Leenderbos voor een groot deel uit naald- en loofbossen.

Wij doneren nog steeds voor de nieuwe schuilhut, doe je mee?

De oude schuilhut in het Leenderbos aan het kruispunt Kluizerweg-Bruggerdijk is na ruim 30 jaar versleten. Op dit kruispunt ontmoeten heel veel mensen elkaar op hun doortocht door het Leenderbos. Een nieuwe schuilhut zorgt ervoor dat fietsers en wandelaars kunnen schuilen voor regen en onweer.

Het leenderbos een immens natuurgebied om eindeloos rond te zwerven. Het bestaat voor een groot deel uit naald- en loofbomen. Heide, vennen, stuifzanden en kronkelpaden zorgen voor divers landschap. In het Leenderbos vind je ook de Groote Heide, een onbegrensd wandel- en fiet

sgebied waar het genieten is! De oude schuilhut heeft in zijn ruim 30-jarige bestaan veel bezoekers gezien, maar is door weersinvloeden aan vervanging toe. Hier is helaas geen geld voor. Help mee om een duurzame schuilhut te plaatsen!

Bij het bestellen van de tickets kun je na selectie afstand doneren, voor het afrekenen.
Ga voor meer informatie over dit project naar de website van het buitenfonds: www.buitenfonds.nl/natuurlijkeschuilhutleenderbos

06 januari 2019

Let op: de onderstaande tijden zijn onder voorbehoud en kunnen nog aangepast worden.

08:00 – 13:00 Wedstrijdsecretariaat geopend
09:00 – Start 44km Trail
10:00 – Start 30km Trail
11:00 – Start 21km Trail
12:00 – Start 12km Trail
13:00 – Start 7km Trail
12:30 – 16:00 Binnenkomst deelnemers alle afstanden
–>> 15 minuten voor iedere start wordt er een briefing gehouden met de bijzonderheden van de route. Zorg dat je op tijd bent.

Indien we NIET uitverkocht zijn is daginschrijving mogelijk.
Deelnemers voor een daginschrijving dienen uiterlijk 30 min voor aanvang van de Trail een ticket te halen.

 • Er is voldoende parkeergelegenheid
 • Op de locatie zijn er ruimtes aanwezig waar je kunt omkleden en je spullen kan achterlaten.
 • Er is een (onbewaakte) opslagruimte voor sporttassen
 • Er is een EHBO post aanwezig
 • Er is catering aanwezig
 • Er zijn toiletten aanwezig
 • Er zijn douches aanwezig

Op de manege De Molenberg ligt gelegen aan de rand van de Leenderbossen. Er is genoeg te wandelen in de mooie omgeving. Zeer kindvriendelijk.

 • Indien je gebruik maakt van voeding voor onderweg dien je dit bij het ophalen van je startnummer te melden. Wij noteren je startnummer op de verpakking.
 • Algemene voorwaarden.

Alle afstanden (7km – 12,5km – 21km – 30km – 42km) zijn mooie routes, samengesteld in samenwerking met de boswachter/beheerders van het gebied. Er zijn geen prijzen te winnen, het is GEEN wedstrijd. Het parcours is open van 8:30u. tot 16:00u.

Alle afstanden hebben zo tijd genoeg om de gekozen route uit te lopen.

Tijdens de trail is het een vereiste dat elke deelnemer de verplichte uitrusting bij zich heeft. Dit kan willekeurig tijdens de wedstrijd gecontroleerd worden. Veiligheid staat immers voorop.

Verplichte uitrusting

 • Wedstrijdnummer (zichtbaar gedragen en eenvoudig te lezen)
 • GSM met opgeladen batterij en werkend gedurende de volledig race (voor buitenlanders met roaming service). Sla het nummer van de organisatie  op in je telefoon: +31646 616 242
 • Een beker! Omdat we zo min mogelijk afval willen produceren vragen wij jullie om een eigen drinkbeker mee te nemen.
  NOTE: Indien je geen beker hebt, kun je die aanschaffen op het evenement. Opvouwbare bekers zijn verkrijgbaar voor EUR 7,00

Diskwalificatie:

Wij zijn op bezoek in de natuur en daardoor respecteren we de natuurlijke omgeving. “We only leave footprints”.
Indien we zien dat deelnemers expres de natuur vernielen of afval achterlaten zullen we de deelnemer daar op aanspreken.
Daarna zullen we de deelnemer uitsluiten van verdere deelnames aan al onze evenementen.
Er zijn bij de start/finish en bij alle verzorgingsposten voldoende mogelijkheden om het afval achter te laten in de daarvoor bestemde zakken/bakken.

We gaan ervan uit dat alle deelnemers de route van de gekozen afstand zullen afleggen.
Indien dit, door omstandigheden, anders uitpakt, verwachten we een melding op het noodnummer en willen we je vragen via de paden terug te lopen naar een verzorgingspost of terug naar de start/finish. Indien je niet meer kunt lopen zullen we je ophalen op afgesproken mogelijke plaatsen.

De kaarten van de start en van de routes worden hier gepubliceerd.

Hieronder het parcours van alle routes bij elkaar

Route 7km Trail

Binnenkort, vanaf de Manage Molenberg

Route 12km Trail

Binnenkort, vanaf de Manage Molenberg

Route 21km Trail

Binnenkort, vanaf de Manage Molenberg

Route 31km Trail

Binnenkort, vanaf de Manage Molenberg

Route 44km Trail

De route van deze (ultra)Trail of Marathon+ 2km afstand heeft een extra lus van 14km die op GPX gelopen moet worden.
Deze afstand gaat ook over de route van de andere afstanden die wel met linten en pijlen uitgezet zijn.
DUS: Voor 75% kan de route gevolgd worden aan de hand van de linten en pijlen van de 31km, alleen voor het achterste gebied, richting Soerendonk is een navigatie nodig.

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account