Navigatie op de Trails

Navigatie op de Trails

Startplaats:
Boshotel Overberg
Kilometers / Hoogtemeters
  • 10 Kilometers
    120 Hoogtemeters

Navigeren op de trails, hoe werkt het?

Wat is er voor nodig om goed zelfstandig te kunnen navigeren. Uit welke manieren kun je kiezen en welke past bij jou. Binnen deze workshop leer je de basics op het gebied van Navigeren met een horloge, handheld of telefoon.

Met onze workshop “Navigatie op de Trails’ krijg je handvaten om zelf te kunnen navigeren onderweg in de natuur. Je leert (gpx)bestanden en eigen routes te plaatsen op je horloge of handheld en daarna goed te gebruiken onderweg.

In het tweede gedeelte van deze workshop gaat de groep naar buiten om tijdens een leuke 10km trail de geleerde informatie toe te passen onderweg in de natuur.

Voor wie?

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen die actief is met de sport trailrunning. Deze workshop ‘Navigatie op de Trails’ is onderdeel van het Trailrunning Mountain Ready Programma. Deelnemers die het programma volgen krijgen alle informatie en handvaten die wij kunnen bieden om goed voorbereid in de bergen aan de start van een (Ultra)Trail te verschijnen.

Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent als je onderweg bent in de natuur of in de uitdagende bergen. Met de juiste informatie en het gebruik van Navigatie weet je waar je bent en wat je onderweg kunt tegenkomen.

Dit kun je verwachten

  • Maximaal 20-25 deelnemers per workshop
  • Een binnenlocatie waar de workshop gehouden wordt.
  • Je leert het principe van Navigeren.
  • Bestanden uploaden op je horloge, handheld of in een App op je telefoon
  • Je leert onderweg Navigeren op de Trails tijdens een mooie 10km trail.
  • De workshop wordt verzorgt door een ervaren trail running Trainer, die ook mensen coach en ondersteund.
  • Start 10:00u tot ongeveer 12:30u

Alle consumpties tijdens deze workshop zijn voor eigen rekening. 

Boshotel Overberg

Voor deze Workshop Navigatie op de Trails gaan we naar het Boshotel in Overberg. Deze partner-locatie ligt op de Utrechtse Heuvelrug en in centraal in Nederland. Er is voldoende parkeergelegenheid.

We hebben meerdere activiteiten op deze locatie, waaronder de Amerongse Berg Trail.

Deel deze pagina: