Brig Simplon

Logo Brig Simplon

Trailrunning in Brig Simplon

Brig is een gemeente in het kanton Wallis in Zwitserland, gelegen in de Rhône-vallei en Simplon is een gemeente ten zuiden van de Simplonpas, gelegen op de grens van Zwitserland en Italië. Het zijn populaire bestemmingen voor outdoorliefhebbers, waaronder trailrunners. Er zijn verschillende trailrunning-routes beschikbaar in de omgeving van Brig en Simplon, met variërende moeilijkheidsgraden en afstanden. Een populaire route is de Stockalperweg. Deze trailrunning-ervaring op gevarieerde landschappen en adembenemende uitzichten is uniek. De route gaat deels door Wallis en Italië. Daarnaast is de Gondo marathon ook zeer de moeite waard om te bezoeken.

 

Trailrunning Stockalperweg

Neem deel aan een unieke trailrunning-ervaring op de Stockalperweg. Gevarieerde landschappen en adembenemende uitzichten wachten op u op de route tussen Wallis en Italië. De Stockalperweg is een van de bekendste culturele routes van Zwitserland. Langs de trajecten staan ​​tal van indrukwekkende gebouwen uit vervlogen tijden van kooplieden en muilezeldrijvers.

Gondo Marathon

Ter herdenking van 14 oktober 2000, toen een enorme aardverschuiving het kleine dorpje Gondo op de Simplonpas begroef en 13 mensen het leven lieten, wordt sinds 2002 elk jaar in het eerste weekend van augustus de internationale Gondo Marathon gehouden. Het is een tweedaagse wedstrijd over een totale afstand van 84 km en 4200 hoogtemeters. Er is een bergmarathon over de marathonafstand en een race van 28 km. De Gondo Marathon is een trailrace voor het hele gezin ver weg van de grote menigte.

Kijk altijd voor de laatste weersvoorspellingen op de pagina van het gebied en kijk daar ook voor informatie over de conditie van de route, vooral in de lente en herfst kan de route op sommige stukken dicht zijn.

Stockalperweg trail

Moeilijkheid: gemiddeld tot zwaar
Afstand: 65 km
Duur: 3 dagen
Hoogtemeters: 3453 omhoog en 3851 omlaag

De Stockalperweg (ook wel ViaStockalper genoemd), was een muilezelpad dat meer dan 300 jaar geleden werd aangelegd door Kaspar Stockalper. Sinds 1991 is het weer tot leven gekomen als een culturele trail.

De historische Alpen-oversteek voert over vier generaties wegen (Roman, Stockalper, Napoleon, National Road). Gecombineerd met culturele hoogtepunten en een indrukwekkende alpenflora in een imposant bergdecor, is de Stockalperweg een echte belevenis.
De bezienswaardigheden langs de historische ViaStockalper vertellen vele verhalen.

Kijk hier voor meer informatie over deze trail

Gondo Marathon

Het is een tweedaagse wedstrijd over een totale afstand van 84 km en 4200 hoogtemeters. Er is ook een marathonafstand en een race van 28 km. De Gondo Marathon is een trailrace voor het hele gezin want ook voor de kids zijn er leuke trails te doen.

Klik hier voor meer informatie over deze trail.

Deel deze pagina: