Partner nieuws Trailrunning Europe

Blog Gebieden Goed om te weten Partners Wallis

Vanaf 2023 is het Zwitserse gebied Wallis partner van Trailrunning Europe. Lees via onderstaand interview met Valérie Delessert (Marketing Manager Wallis) waarom Wallis met ons wilt samenwerken en waarom wij Wallis graag onder de aandacht brengen bij trailrunners.

Wij geven je alvast 5 redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om naar Wallis te gaan voor trailrunning:

  1. Landschap: Wallis staat bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid, met torenhoge bergen, glooiende heuvels en vele bossen die adembenemende uitzichten bieden. Trailrunners kunnen genieten van deze adembenemende landschappen terwijl ze zichzelf tot het uiterste drijven.
  2. Verscheidenheid aan paden: Wallis biedt een reeks paden die geschikt zijn voor alle ervaringsniveaus, van zacht glooiende heuvels tot steile en uitdagende beklimmingen. Door deze variëteit kunnen hardlopers paden kiezen die passen bij hun vaardigheidsniveau en voorkeuren.
  3. Uitdagend terrein: Wallis staat bekend om zijn gevarieerde terrein, met rotsachtige paden, steile beklimmingen en technische afdalingen die zelfs de meest ervaren hardlopers op de proef kunnen stellen.
  4. Rustig en vredig: Wallis is een relatief rustige en vredige regio, die een leuke ontsnapping biedt aan de drukte van het stadsleven. Trailrunners kunnen genieten van de rust en stilte van de regio terwijl ze de paden verkennen.
  5. Avontuur: Trailrunning in Wallis biedt een avontuur als geen ander, met mogelijkheden om nieuwe paden te verkennen, je vaardigheden en uithoudingsvermogen te testen en jezelf onder te dompelen in het adembenemende landschap van de Zwitserse Alpen.

Al met al is Wallis een ideale bestemming voor trailrunners die op zoek zijn naar een uitdagende ervaring in een mooie en rustige omgeving.

Waarom samenwerken?

Nadat Trailrunning Europe vorige zomer uitgenodigd werd voor een persreis door ons, realiseerden we dat er veel potentie was om samen te werken. Trailrunning Europe bereikt veel trailrunners die in de bergen willen hardlopen en wij willen graag meer (actieve) mensen onze omgeving laten zien.

Het bereiken van trailrunners in Nederland is voor ons nog erg lastig, daarom is het interessant om te zien wat Trailrunning Europe hierin kan betekenen. Trailrunning Europe heeft een groot bereik bij Trailrunners in Nederland en in deze kanalen hebben onze regio’s verschillende campagnes uitstaan bij Trailrunning Europe. Het feit dat Trailrunning Europe niet alleen over het gebied praat, maar ook zorgt voor deelnemers aan onze prachtige trailevents of trailreizen is daarnaast nog een voordeel.

Je ziet ze hier overal omhoog en naar beneden rennen

Meer trailrunners in 2023?

Trailrunning is booming en vertegenwoordigt een trend die wij op de voet volgen. Hoewel het nog steeds een nichemarkt is (2,4% van de toeristen die naar Wallis komen, volgens Tourism Monitoring Switzerland), blijkt uit de trend dat trailrunning een sport is die door steeds meer mensen wordt beoefend.

De populariteit van trailraces in Zwitserland en het aantal trail races in Wallis (ongeveer 30 inclusief de UTMB World Series-evenementen in Verbier, Pays du St-Bernard en Crans-Montana) zorgt ervoor dat de sport steeds groter en volwassener wordt.

Wat doet Wallis volgend jaar voor Trailrunners?

Het voordeel van Wallis is dat het de hoogste bergen heeft en zeer goede wandelpaden. Met trailrunning bereiken we een doelgroep van klanten die van de natuur houden. Daarom is er een speciale pagina op valais.ch gemaakt: www.visitvalais.ch/trail.
Hierin zijn de mooiste trails te vinden, staan alle trailrunning events in Wallis op een rij en promoten wij Trailrunning-aanbiedingen van onze partners. Daarnaast plaatsen wij steeds meer over trailrunning op onze sociale media om mensen te inspireren.

De Via Wallis

De Via Wallis is een uitdaging die je in 9 dagen of deel voor deel kunt aangaan, net wanneer je dat wilt. Gemiddeld leggen hardlopers elke dag 25 km trail af met 1.500 hoogtemeters. Vind hier de 9 spectaculairste etappes die de deelnemers op deze Haute Route voor trailrunners tussen Verbier en Zermatt te wachten staan.

De Via Wallis wordt nu actief gecommuniceerd op de landingspagina van valais.ch.

Trailrunning Europe

Wij zijn uiteraard erg blij met deze samenwerking en hopen hiermee meer trailrunners enthousiast te maken voor de bergen. Met alle trailwedstrijden en -mogelijkheden die er in Wallis zijn, zit er voor elke trailrunner wel wat tussen en kan je echt genieten van het trailen in de bergen en natuur.

Hoe gaan we samenwerken

Wij delen interessante informatie voor trailrunners door trailrunners over 6 gebieden in Wallis en hopen daarmee zo veel mogelijk trailrunners een overzicht te bieden met mogelijkheden om te trailen in Wallis.

De gebieden zijn; Aletsch Arena, Nendaz – Veysonnaz, Saas-Fee/Saastal, Region Dents du Midi, Brig Simplon en Thyon Region.

We gaan in deze gebieden naar wedstrijden waarbij je je aan kan sluiten en zijn er ook trailreizen naar het gebied. Tevens willen wij trailrunners inspireren en enthousiasmeren over de mogelijkheden om te trailen in Wallis. Dit gaan we doen door bestaande en nieuwe trails die je zelf kunt lopen in het gebied te delen. Kortom als je wilt trailen in Wallis, houd onze website en socials in de gaten.

Deel deze pagina: