Dynafit – ik testte de Sky DNA collectie

Dynafit Lotte van Beem Review Schoenen Skyrunning
Over de auteur
Lotte van Beem
Bewegen doet Lotte graag, en dan het liefste door de natuur! Als onderdeel van het Trailrunning Team is Lotte veel met de sport bezig.

Schoenen voor mijn eerste Sky Trail

Omdat je tijdens een Sky Trail veel boven de boomgrens loopt, is het terrein rotsachtiger dan je hier in Nederland tegenkomt. Je hebt veel grip nodig op dit soort terrein, waardoor schoenen met voldoende grip zelfs verplicht zijn.

Tijdens mijn eerste Sky Trail heb ik op de Sky DNA Running Shoe van Dynafit gelopen. Om het plaatje compleet te maken heb ik ook het shirt en het windjack van dezelfde lijn aan gehad tijdens deze trail. In deze review vertel ik meer over mijn ervaring met deze gear. Ik zal vast één ding vertellen; de looks zaten met deze outfit zeker goed!

De looks zaten met deze outfit zeker goed!

De Sky DNA Running Shoe

Volgens de website van Dynafit heeft deze schoen een aantal unieke eigenschappen. Een voorbeeld hiervan is de zool. Voor de details moet je hun pagina maar even raadplegen, maar het komt erop neer dat de zool vrij dun is waardoor je beter in contact staat het het terrein. Ondanks de dunne zool is deze wel van hoogwaardig en duurzaam materiaal, waardoor deze lang meegaat, flexibel is, en voldoende energie teruggeeft. Verder zorgt het reliëf van de zool voor voldoende grip. De schoen is verder erg licht (207 gram) en sluit goed aan rond je voet door het ‘intelligent lacing system’. Je hebt wel genoeg ruimte over bij je tenen zodat je deze goed kan blijven gebruiken om je stabiliteit en controle te behouden.

En wat vind ik er nou van?

Eerlijk gezegd was mijn eerste reactie: ‘Deze zitten niet fijn, want ik voel druk bij mijn enkel’. Dit bleek achteraf aan mij te liggen. De tong van de schoen zit vast waardoor de schoen al mooi rond je voet aansluit wanneer je deze aantrekt. De veters zijn dan ook niet bedoeld om de schoen helemaal aan te snoeren, maar deze geven net dat extra beetje stevigheid. Omdat ik natuurlijk wel meteen de veters aan ben gaan trekken zoals ik vroeger bij mijn voetbalschoenen deed, begonnen de schoenen te knellen. Zodra ik de veters gebruikte om de schoen alleen mooi aan te laten sluiten rond mijn voet, was er niks meer aan de hand. De schoen paste goed, zat fijn, en liet voldoende bewegingsruimte voor mijn enkel over.

Toen ik voor de eerste keer met de schoenen ging lopen tijdens een Training van Trail Events bleken de schoenen ook echte eyecatchers te zijn. Ik kreeg het ene compliment na de andere, en dat snap ik eigenlijk wel.

27 km over de bergen van Zuid Tirol

Ik heb deze Sky DNA Running Shoe onderworpen aan de ultieme test; de Ratschings Sky Trail. Deze trail was 27km lang met 1800 hoogtemeters.

Voor mij hebben de schoenen zich goed aan hun belofte gehouden. Ze sloten goed aan rond mijn voet, waardoor ik niet bang was om mijn balans te verliezen door onverwachts schuiven. Ook heb ik mij zeker gevoeld tijden het klimmen en rennen over de rotsen. Het was fijn om toch een beetje gevoel te hebben van de ondergrond. Daarbij ben ik niet weggegleden.

Wel begon ik na 22km vol klimmen en dalen een blaar te ontwikkelen op de zijkant van mijn linker hak, maar ik moet zeggen dat het niet eerlijk zou zijn om de schoen hier de schuld van te geven. Ik heb gelopen op enkelsokjes van de H&M, en daarbij waren mijn voeten nog niet gewend aan het klimmen en dalen. Dit had met elke schoen kunnen gebeuren. Vooral omdat ik de schoenen bijna niet heb ingelopen, ben ik positief verrast dat het bij deze ene blaar is gebleven.

DNA Shirt & Wind Jacket White

Ondertussen maken het DNA Shirt en het DNA Windjack deel uit van mijn vaste hardloopgarderobe. Beide items zitten super lekker. Het shirt is gemaakt van luchtig materiaal waardoor de warmte goed weg kan. Het vestje beschermt goed tegen kou maar heeft wel perforaties onder de oksels en op de rug zodat het vestje niet verstikkend voelt wanneer je wat opgewarmd bent. Daarbij sluit het vestje goed aan, geen los geflapper. Ook is het vestje goed compact op te bergen, met maar 95 gram ook geen grote opgave om deze is je racevestje bij je te dragen.

En om heel eerlijk te zijn, het oog wil ook wat toch? Beide items passen goed bij elkaar én bij de schoenen. Persoonlijk vind ik het een erg mooi design met een subtiel roze accentje.

Mannen niet getreurd! De DNA lijn is er ook voor jullie, de roze accentjes zijn hier oranje.

Aanrader?

Al met al zou ik de DNA lijn van Dynafit zeker aanraden. Het is niet alleen een hele mooie outfit om te zien, maar de producten zijn ook nog van erg goede kwaliteit. Vooral voor het Skyrunnen zou ik de schoenen aanbevelen. Hier zijn ze echt voor gemaakt! Ga je verder dan 20km? Zorg dan dat je voeten voor die tijd wel al even de tijd hebben gehad om aan de schoenen te wennen. Het shirt en het jack kan ik aanraden voor iedere hardloopactiviteit, echte toppers!

Heb je vragen over deze review? Neem dan gerust contact met me op.

Hopelijk tot snel op een van onze Trail Events!

Lotte
lotte@trail-running.eu

 

 

 

 

 

 

Test de schoenen van Dynafit tijdens de Amerongse Berg Trail!

Ben je benieuwd of Dynafit een merk voor jou is? Kom dan op 16 juli naar de Amerongse Berg Trail! Hier zal Dynafit aanwezig zijn met een stand waar jij hun schoenen kunt passen en testen. Naast deze DNA Running Shoe zullen ze natuurlijk ook andere modellen bij zich hebben.

 

Amerongse Berg Trail

Meer door Lotte

Deel deze pagina: