Thyon

Thyon logo

Trailrunning in Thyon

Thyon is een bekend skigebied en bergdorpje gelegen in het kanton Wallis in het zuidwesten van Zwitserland, op een hoogte van 2.000 meter. Het is onderdeel van het uitgestrekte skigebied van Les 4 Vallées en ligt op slechts 20 minuten rijden van de beroemde badplaats Verbier.

In de zomer verandert Thyon in een populaire bestemming voor outdooractiviteiten, zoals wandelen, mountainbiken en trailrunning. Het biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, waaronder de Matterhorn en de Mont Blanc.

 

Trailrunning Thyon-Dixence race

De Thyon-Dixence race is een populaire trailrun-wedstrijd in de regio Thyon in Zwitserland. Het is een individuele race van 16 km met een hoogteverschil van 1.400 meter, en vindt elk jaar plaats in augustus.

De race begint in Thyon en gaat door de bergen naar de top van de Grande Dixence-dam, die met zijn 285 meter de hoogste dam van Europa is. Tijdens de race krijgen de deelnemers een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en het Lac des Dix.

De Thyon-Dixence race is uitdagend en vereist een goede fysieke conditie en ervaring met trailrunnen in de bergen. Het is een van de meest populaire trailrun-wedstrijden in Zwitserland en trekt jaarlijks honderden deelnemers uit binnen- en buitenland.

Naast de individuele race van 16 km is er ook een kortere afstand van 9 km, de Thyon-Dixence Short Race, die minder uitdagend is en geschikt is voor beginnende trailrunners.

De Thyon-Dixence race is een geweldige manier om de prachtige bergachtige omgeving van Thyon te ontdekken en tegelijkertijd je fysieke grenzen te verleggen.

Thyon-Dixence

Moeilijkheid: gemiddeld tot zwaar
Afstand: 16 en 9 km

Een gevarieerd parcours in een grandioos decor

De route vindt plaats in een van de mooiste dalen van de Walliser Alpen. De route volgt bergwegen en paden onder de majestueuze blik van bergen zoals de Dent-Blanche en de Matterhorn. De deelnemers betreden de oevers van een klein meertje op een hoogte tussen 2100 en 2450 m. De lengte van het parcours is 16km.

Het eindpunt van dit parcours in de Val des Dix is ​​vanaf het begin te zien: de Grande Dixence-dam. De aankomst bevindt zich op de muur van de dam, in het midden ervan.

Kijk hier voor meer informatie over deze trail

Deel deze pagina: