Region Dents du Midi

Logo Dents du Midi

Trailrunning in Dents du Midi

Met meer dan 400 km bewegwijzerde paden en stoeltjesliften om de routes met elkaar te verbinden, is dit de perfecte speeltuin voor zowel beginnende als ervaren ‘trailers’. Ga op avontuur; de Alpen zijn van jou om te veroveren!

7 x waarom trailen in Region Dents du Midi zo mooi is:

  1. Prachtige landschappen: Region Dents du Midi ligt in de Zwitserse Alpen en biedt een prachtige verzameling uitzichten zoals op Lake Geneva, het Mont Blanc massief, de Rhone Vallei, verschillende meren en watervallen, en natuurlijk de majestueuze Dents Du Midi waar de regio haar naam aan te danken heeft.
  2. Uitdagende paden: Region Dents du Midi is onderdeel van Les Portes du Soleil, met 470km aan gemarkeerde routes! De uitdagende paden met hoogteverschillen en technische secties maken het rennen hier uitdagend en opwindend.
  3. Rustige omgeving: Region Dents du Midi heeft nog niet te maken met massa-tourisme, waardoor het nog  mogelijk is om rustige routes te vinden waarover je in rust van de omgeving kunt genieten.
  4. Goede infrastructuur: De regio heeft een goed onderhouden trailnetwerk met voldoende bewegwijzering en faciliteiten zoals berghutten, drinkwaterfonteinen en toiletten, en de 28 liften brengen je eenvoudig naar de mooiste plekken van het gebied.
  5. Korte afstanden: Voor degenen die niet willen rennen over lange afstanden, biedt Region Dents du Midi tal van kortere trails die variëren van 5 km tot 20 km.
  6. Lange afstanden: Trailrunners met meer ervaring kunnen zich helemaal uitleven over de rode, zwarte en oranje routes. Deze routes hebben meer kilometers en zijn vaak ook technisch gezien uitdagender.
  7. Seizoensgebonden variatie: Het gebied biedt het hele jaar door trailrunning-mogelijkheden. In de zomer zijn er groene weiden en bloeiende bloemen, terwijl in de winter het landschap bedekt is met sneeuw en de paden geschikt zijn voor sneeuwtrailrunning.

 

Top 3 trails

Hieronder vind je een routekaart met routes per niveau. De makkelijke routes zijn groen en blauw gemarkeerd. Ze beslaan tussen de 5 en 12 kilometer en tussen de 66 en 700 hoogtemeters. Ideaal voor een eerste trail in de bergen.
De routes die rood en zwart gemarkeerd zijn vanaf 12 tot 25 kilometer en met 900 tot 2.000 hoogtemeters
De moeilijkste trail routes zijn oranje en geel weergegeven. Van de verticale kilometer van het Christian Bellet Memorial tot 80 kilometer met bijna 6.000 hoogtemeters van de Swiss Peaks Trail-route.

Hiernaast hebben wij ook onze 3 favoriete trails voor jullie uitgelicht!

Trail routes

 

Deze trail is in 2017 in het leven geroepen voor iedereen die houdt van een sportieve uitdaging en mooie uitzichten. Dit is een nieuw soort Trail, met routes voor hardlopers van alle niveaus. Het netwerk van stoeltjesliften helpt voor sommigen om de angel uit de vele hoogtemeters te halen en opent ongekende afstanden voor anderen.

Talloze routes en paden doorkruisen het gebied over bergpassen en door de valleien tussen Zwitserland en Frankrijk.

Portes du Soleil route kaart

Tip; gebruik de Multi Pass waarmee je in alle stoeltjesliften kunt instappen. Deze kaart is gratis zolang je in een accommodatie van Region Dents du Midi verblijft!

Meer info

Sinds 1963, en voor de 52e keer op 16 september 2023, dagen trailers zichzelf uit op een iconisch parcours. Trail des Dents du Midi is de oudste bergrace van Europa! De “Original” is 57 km lang maar je kunt hem tegenwoordig ook samen doen met een partner…

De Trail des Dents-du-Midi is een wedstrijd met een unieke sfeer en energie, in de voetsporen van de legendarische en oudste Europese hardloopwedstrijd. Sinds 1963 laat deze race je deze majestueuze bergketen ontdekken door adembenemende landschappen over 57 kilometer en 3700 hoogtemeters. Er worden verschillende routes voorgesteld, te beginnen met de “Originale” en zijn 57 km , inclusief de lus rond de Dents-du-Midi met de mogelijkheid om deze in estafette of over twee dagen te doen.

De Initiatic met zijn 32 km laat je de verborgen kant van de Dents-du-Midi ontdekken.

Ten slotte kunt u op de populaire en juniorcursussen van 13 km je best doen om in de bergen te rennen in een prachtig panorama.

De Kids hebben ook iets om hun benen te strekken met een lus in het dorp Champéry.

Meer info

Slechts zes edities maar nu al mythisch. Van de vele bergtoppen en gletsjers tot het meer, deze ultra-trail van 360 km heeft een paar kortere races om te genieten van de schoonheid van het kanton du Valais!

Sinds 2017 komt de internationale top in Zwitserland samen. De atleten komen uit 40 landen, van Canada tot Australië, om Wallis te ontdekken en elkaar uit de dagen.
Het vlaggenschip: de oversteek van Wallis, over 360 km en 26.600 m hoogteverschil is een van de langste ultratrails en een van de zwaarste races ter wereld.
Gedurende de week biedt SwissPeaks vijf trail wedstrijden aan. Het gemeenschappelijke punt van al deze races: een aankomst aan de oevers van het Meer van Genève, is een idyllisch decor.

De SwissPeaks Trail is een levenslange ervaring, uniek, mythisch. A ultra-trail ongetwijfeld een van de moeilijkste in wereld: Een veeleisende, technische, grillige race op door Wallis: zijn Alpentoppen, zijn gletsjers. De SwissPeaks Trail wordt niet verteld, het wordt ervaren. Dat is precies waarom deze trail bekend is bij mensen van over de hele wereld, en wordt gevolgd met grote belangstelling, van atleten, toeschouwers en media.

Meer info

Deel deze pagina: