Partners en sponsors Trailrunning Europe

Blog Goed om te weten Partners

Trailrunning Europe

Trailrunning wint steeds meer aan populariteit vanwege de vele voordelen en unieke ervaringen die het biedt. Dit zien wij niet alleen in het groeiend aantal deelnemers bij onze events, maar ook groeien onze mediakanalen qua bereik en actieve volgers hard. Mede daardoor willen steeds meer bedrijven en merken met ons in zee, maar waarom doen ze dit eigenlijk?

Onze trailrunning evenementen en media-kanalen bieden partners en sponsoren unieke mogelijkheid om zich te verbinden met een gepassioneerde doelgroep en te profiteren van de vele voordelen die deze sport biedt, zoals een sterke band met de natuur, positieve associaties met gezondheid en welzijn, en exposure in een uniek decor.

Vind hier alle partners en sponsors van Trailrunning Europe. Wil je hier ook bij staan? neem dan contact op met Patrick Baars via patrick@trail-running.eu

Nature is calling

Mediakit Trailrunning Europe

Mediakit Trailrunning Europe

 

Partners Trailrunning Europe

De voordelen van een partnership met Trailrunning Europe
Trailrunning Europe is niet alleen interessant voor deelnemers, maar ook voor sponsors omdat;

  • Gepassioneerde doelgroep en een community van 40.000 trailrunners: Trailrunning trekt gepassioneerde deelnemers aan die vaak betrokken zijn bij de sport en een sterke band hebben met de natuur. Hierdoor is het een doelgroep die loyaal is aan merken die hen ondersteunen en waar ze zich mee identificeren.
  • Unieke exposure: Trailrunning evenementen vinden bij ons plaats in afgelegen, mooie en natuurlijke omgevingen. Dit betekent dat jij kan profiteren van een uniek decor voor jouw merkpromotie, wat kan leiden tot betere exposure voor het merk. Tevens bieden wij een unieke combinatie aan van online en off-line exposure, middels onze online kanalen en trailrun events. Dit concept zorgt ervoor dat je niet alleen bij de events exposure genereert, maar ook via onze social media, nieuwsbrief en websites.
  • Veel sponsor mogelijkheden: Wij van Trailrunning Europe bieden verschillende mogelijkheden aan bij onze events en in onze online kanalen. Van titelsponsoring, mede-sponsoring van een trail of een partnership van een serie evenementen tot en met een mediapartnership en de organisatie van jouw product presentatie. Trailrunning Europe heeft voor al jouw commerciële en promotionele uitdagingen een oplossing. Wel vinden wij het belangrijk om eerst een goed doel te hebben, dus ben je op zoek naar meer naamsbekendheid van jouw merk, dan ontvang je van ons een ander voorstel als dat je bijvoorbeeld 1 specifiek product wilt promoten.
  • Gezondheidsgericht: Trailrunning past goed bij merken die zich richten op gezondheid, welzijn en een actieve levensstijl. Sponsors kunnen daarom profiteren van de positieve associaties die deze sport heeft met een gezonde en avontuurlijke levensstijl.
  • Toegang tot doelgroepgerichte marketing: Door te sponsoren krijg jij toegang tot marketingmogelijkheden die specifiek gericht zijn op trailrunners. Dit kan variëren van social media-campagnes met bijvoorbeeld een win-actie, e-mailmarketing ter activatie van het merk of het sponsoren van onze trailrunning crew.

Trailrunning event en media sponsors;

Voor de trail evenementen en media van Trailrunning Europe hebben we de volgende sponsors. Zij staan bij geselecteerden trail events met een stand en/of wij publiceren reviews en blogs over de nieuwste trailrunning producten van de merken.

Race partners

Trailrunning Europe schrijft ook over mooie trails in het buitenland. Vind hieronder de gebieden en trail-races waar Trailrunning Europe mee samen werkt.

Innsbruck

Organisator van het Wereld Kampioenschap Trail & Mountain Running in 2023. Trailrunning Europe ging op onderzoek uit waarom het WK in Innsbruck gehouden gaat worden.

UTVV

Trailrunning Europe organiseert jaarlijks een reis naar de UTVV. Deze prachtige race staat ieder jaar in mei op het programma en wij zijn er weer geweest!

Swiss Alps 100

Trailrunning Europe gaat in 2023 naar de Swiss Alps 100 trailrace, waar je de mooiste paden en uitzichten op de beroemde bergen van de Zwitserse Alpen zult ervaren. De trails, die gedeeltelijk over het UNESCO-werelderfgoed gaan, zijn erg inspannend en uitdagend. Sommige delen van het parcours, zoals de Aletschgletsjer, de hangbruggen of de alpendam, zijn werkelijk schitterend en een lust voor het oog, waarbij je je helemaal een voelt met de natuur en beseft hoe groots het is. Klik hier voor de reis.

Swiss Alps

Liberation Trail

Je hardloopavontuur van je leven en sportieve uitdaging! De Liberation Trail is een meertraps ultraloopevenement. Van de D-day stranden in Normandië in een proloog + 6 etappes, via Bastogne in de Ardennen naar de John Frostbrug in Arnhem. De oorspronkelijke route van de bevrijders volgen over de stranden, paden en door de bossen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig is gevochten.

UTMB

De UTMB-organisatie is sinds de oprichting van de race in 2003 aanzienlijk gegroeid en is het grootste evenement geworden in de trailrunning-wereld, waarbij duizenden deelnemers van over de hele wereld naar Chamonix komen. De race is een icoon geworden in de sport en heeft bijgedragen aan de popularisering van trailrunning. De UTMB-organisatie is verantwoordelijk voor het organiseren en beheren van de UTMB-race en andere bijbehorende evenementen, waaronder de CCC (Courmayeur-Champex-Chamonix), TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie) en OCC (Orsières-Champex-Chamonix) races, die ook deel uitmaken van de UTMB-serie. De missie van de organisatie is het bevorderen van trailrunning, terwijl de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers worden gewaarborgd.

Finishers bij onze Ultra’s van de Dutch Ultra Series krijgen automatisch een UTMB Index. Lopers met een UTMB Index hebben exclusieve toegang tot de voorverkoop periode voor de UTMB World Series Events en Majors.

UTMB index

Itra

Sinds dit jaar zijn wij ook aangesloten bij de ITRA (Internationale Trail Running Assiosiation). De Itra is de vereniging die het Wereld Kampioenschap mag organiseren en speelt in op het lokaal trailen met de National Trail Leagues. Hierin roepen ze trailrunners op om juist in eigen land te kijken naar de mogelijkheden om te trailen. Je kan daarom ook al onze Ultra’s vinden als deelnemend event aan de National Leagues van de ITRA. Meer info hierover lees je hier.

Itra logo

Samenwerkingspartners

Trailrunning Europe werkt samen met de volgende partijen;

Staatsbosbeheer
Om de groeiende belangstelling in goede banen te leiden, slaan Staatsbosbeheer en trailrun-organisatie TRAILRUNNING Europe de handen ineen. Samen gaan ze bijzondere trails in de mooiste Nederlandse natuurgebieden uitzetten. Soms tijdens een event of een trailrun clinic, maar ook als route om zelfstandig te lopen (GPX). Een deel van de opbrengsten van de evenementen vloeit terug naar de natuur in het gebied waar wordt gelopen.

NKBV

De beste voorbereiding voor trailrunners die naar de bergen willen begint in Nederland. Trailrunning Europe is de specialist als het gaat om trailrunning in Nederland. De bergen is voor een groeiende groep trailrunners nog onontdekt terrein en daar weet de Koninklijke Klim- en Bergsport Vereniging alles van. Een mooie combinatie en genoeg redenen om samen te werken met elkaar om trailrunners goed voorbereid de bergen in te laten gaan.

Bergsportreizen
Trailrunning Europe en de reisorganisatie van de NKBV (Bergsportreizen) organiseren samen een trailrun reis, deze reis is in de Queyras en op de website van Bergsportreizen te boeken.

Outdoorspecialist.nl
Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerkingsvorm in de outdoor retailbranche. Zelfstandig opererende winkels uit heel Nederland, welke gespecialiseerd zijn in outdoor en BUITEN GEWOON GOED zijn in service en deskundigheid, hebben zich aangesloten. Alle aangesloten winkels staan bekend als ‘local hero’ in hun eigen regio. Ze hebben toegang tot de beste internationale outdoormerken, getrainde medewerkers, verstand van zaken en kunnen je voorzien van de allerbeste service. Lees hier het hele artikel over de samenwerking.

Trailrunstore
Vind je beste trailrun materialen in de trailrunstore.

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: