Klimmen en Dalen (Stuwwallen)

Klimmen en Dalen (Stuwwallen)

Trainer Alex
15 september 2022
Startplaats:
Doorwerth
Kilometers / Hoogtemeters
  • 10 Kilometers
    300 Hoogtemeters

In deze workshop

  • Klim- en daaltechnieken
  • Veiligheid
  • Wat kun je verwachten in de bergen
  • Materiaal keuze
  • Informatie over lopen met Poles / Stokken
  • Handvaten om na de workshop zelf te oefenen

Onze workshops worden altijd verzorgt door ervaren (ultra)trailrunners, die met grote regelmaat in de bergen te vinden zijn voor het zelf beoefenen van de sport Trailrunning.

Workshop Klimmen en Dalen

Klimmen en dalen tijdens je Trail… hoe doe je dat en waar moet je op letten. We gaan voor deze Workshop naar de leuke uitdagende paden op de Stuwwallen bij Doorwerth.

Tijdens deze Workshop gaan we samen klim en daaltechnieken oefenen op verschillende paden. Je krijgt tips en trucs over verschillende manieren van afdalen, klimmen en je kan advies verwachten op de vraagstukken die jij hebt. Na deze workshop heb je geoefend met klimmen en dalen, je weet de do’s en don’t en kun je zelf je technieken oefenen tijdens toekomstige trails.

Unieke 10km Trail

We nemen je tijdens deze workshop mee over een unieke 10km trail. Genoeg plekken onderweg waar we de klim- en daaltechnieken zullen trainen.

 

Klimmen en Dalen

Hoogtemeters tijdens een trailrun is niet bijzonder, zeker als je besluit om een trail te gaan lopen in de bergen of dichterbij in de Ardennen. Deze workshop is samengesteld door ervaren trailrunners, die vele (ultra)trails in de bergen hebben gelopen en nog dagelijks actief zijn als Trailrunner in Nederland.

Je kunt je voorbereiden op hoogtemeters die je tegenkomt in een Trail. Deze workshop gaat je helpen om de basistechnieken van Klimmen en Dalen te leren. Het is een workshop die de techniek behandelt en de deelnemers krijgen tijdens het oefenen direct tips om veilig en vertrouwd een afdaling te kunnen nemen.

Deze training wordt verzorgd door Chris van Beem

It always seems impossible until it’s done…
Trailrunning en ik:

Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met het delen van informatie over de sport trailrunning. Als grondlegger van de Trailrunning Community ben ik trots dat zoveel andere (ultra)trailrunners zich hebben aangesloten. Mede door onze samenwerkingen met partners delen we binnen deze website veel verhalen en praktische informatie over trailrunning. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de vele bergachtige gebieden.

Het liefst ben ik onderweg tijdens lange (ultra)trails. Het deelnemen aan een ultra trail door de natuur van 100+ km brengt me een uitdaging in mijn mentale en fysieke balans. Trailrunning voorziet mij in een gezonde en sportieve levensstijl. Tijdens mijn trails geniet ik van de natuur op zijn best. De mensen die ik ontmoet tijdens mijn trails en de evenementen die ik bezoek zijn echt mijn type mensen…

Een paar van mijn gefinishte races: UTMB, TDS, CCC, UTVV, TOR des Giants (2x), Cappadocia Ultra Trail, ICETRAIL Tarentaise, Lavaredo Ultra Trail (2x), Race to the Stones, Salomon 4-Trails, Bello Gallico, Eiger Ultra Trail, Marathon du Mont Blanc (3x), Trail de Fantomes 50km (5x), BUT100, VUT100, UHUT100, Nature Challenge 1.000km in 30 dagen (3x) In totaal meer dan >200 marathon/ultra trails gefinisht | IRONMAN Oostenrijk

T. : +31 646 616 242
M. chris@trail-running.eu

Deel deze pagina: