Extra afstand Austerlitz Trail

Austerlitz Trail Blog Trail Events Wedstrijden

Nieuwe 7,5km Trail afstand

We hebben gevraagd of er liefhebbers zijn voor een kortere afstand bij de Austerlitz Trail. Bij alle eerdere edities hadden de deelnemers de keus uit een 15km – 25km of 35km Trail.

Er zijn veel positieve reacties gekregen op onze vraag of er interesse is voor een kortere afstand bij deze Austerlitz Trail. Als antwoord op de vraag hebben we besloten om voortaan ook een 7,5km trail afstand te bieden. De deelnemers aan deze afstand lopen allemaal de helft van de 15km route. Ook met start en finish vanaf de KNVB Campus in Zeist.

Uitdagende route

Voor diegene die kennis wil maken met Trailrunning is dit een prachtige route. Met 4 verschillende afstanden is dit een complete trail en we zijn te gast bij de KNVB Campus, een prachtige locatie midden in de bossen bij Zeist.

Je krijgt ook bij de 7,5km een goed beeld van het uitdagende gebied. Naast mooie heidevelden doorkruis je met lange single tracks mooie bospartijen en de afwisseling met bospaden is groot. Deze 7,5km Trail is uitdagend, waarbij je waarschijnlijk op plekken komt, die je zelf niet zou vinden.

Een prima kennismaking met Trailrunning in een uitdagende route van ruim 7km door de bossen bij Austerlitz…

Je eerste trail

Wat kun je nu verwachten als je een eerste trail gaat lopen… We krijgen daar best wat vragen over… Eigenlijk is het helemaal niet ingewikkeld. Voor een eerste keer een trail lopen kan over het algemeen gewoon in je huidige loopkleren. Lekker loopschoenen en genieten van de met de gave route door de natuur.

Melden bij het Wedstrijdsecretariaat

Alle deelnemers melden zich bij ons wedstrijdsecretariaat. Daar controleren we je deelname in ons ticketsysteem en krijg je je startnummer die je bij je moet dragen. Hier kun je alle vragen stellen en wordt je wegwijs gemaakt waar de start is.

De Start

Iemand van de CREW staat altijd de deelnemers op te wachten bij de start. We vertellen iedereen wat ze kunnen verwachten onderweg. Er wordt uitgelegd hoe we de routes uitgezet hebben en je krijgt alle bijzonderheden even aangereikt. Het is geen wedstrijd dus je kunt starten binnen je gekozen tijdsblok. Je ticket geeft altijd het begin van je startblok aan. Vaak heb je 30min tot een uur de tijd om na dat moment van start te gaan.

Onderweg op de trails

We zetten onze routes altijd uit met witte pijlen/linten, waarop ons logo duidelijk vermeld staat. Bij iedere splitsing – kruising op de route hebben we in de loop (dus vooraf duidelijk zichtbaar) een pijl/lint opgehangen. Zo kun je ontspannen je route lopen zonder te moeten zoeken. Na iedere afslag vind je op de route een pijl/lint ter bevestiging dat je goed gaat.

Verzorging onderweg

Afstanden boven de 10km hebben altijd onderweg een verzorgingspost, waar je als deelnemer gebruik van kan maken. Onze CREW staat op de posten en kunnen je verder helpen. Al onze CREW leden zijn zelf actief als trailrunner. Je vindt voldoende voeding, standaard water en grenadine. Wel moet je zelf zorgen voor een Racecup, een beker die je onderweg meeneemt. Wij hebben nooit bekers op de posten. Een Racecup is altijd verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat, maar een eigen beker kan natuurlijk ook.

De finish

Daar waar je gestart bent kom je ook weer terug voor je finish. We kunnen aan je startnummer zien of je een Medaille gekozen hebt bij je deelname. Deze medaille krijg je bij je finish. Bij de finish hebben we voor alle deelnemers nog een verzorgingspost.

Daarna kun je gerust nog even nagenieten bij de horeca van onze partner.

Loop met ons mee op 12.02.2023
7,5km - 15km - 25km - 35km Trails
Unieke trails rond Austerliz

Wat kun je verwachten?

De routes van de Austerlitz Trail open door de Staatsbossen, tot aan de grens met het natuurgebied Bornia. Als je wel de Pyramide van Austerlitz kent, maar alleen in dat gedeelte van de natuur bent geweest,.. dan zul je verbaast zijn over dit prachtige omliggende gebied.

 

 

 

 

 

Startlocatie KNVB Campus

We starten en finishen op de KNBV Campus, die midden in de Staatsbossen bij Zeist ligt. Voor onze editie beginnen we op de campus en lopen alle deelnemers via speciaal geopende hekken rechtstreeks de natuur in. De deelnemers van de 25-35km afstanden gaan via de trainingsvelden via een GPX Route door de bossen van Austerlitz richting het Witte Huis.

De 7,5km-15km routes zijn volledig uitgezet met bewegwijzering en gaan over speelse single tracks door een prachtig gebied.

We maken gebruik van de faciliteiten van de Campus. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en we verwachten alle deelnemers in het Trainingscentrum gebouw, waar heerlijke koffie te krijgen is.

Medaille Austerlitz Trail

Ook in 2023 kun je weer medailles sparen bij alle Trails van Trail Events. We hebben de jaarbestelling gedaan en er zijn bijna 30 verschillende medailles beschikbaar. Medailles zijn optioneel. Je kunt dit bij je tick

et kiezen en indien ze nog niet uitverkocht zijn kun je op locaties alsnog een medaille kopen.

Ga naar de Austerlitz Trail

Deel deze pagina: