Lof voor de vrijwilliger

Wilbert de Wijs
Over de auteur
Wilbert de Wijs
Wilbert is veel buiten te vinden. Liefhebber van trails en ultra trails en onderdeel van de Trailrunning CREW.

Wilbert is al jaren een trouw lid van de Trailrunning crew. Hier legt hij uit welke impact vrijwilligers hebben tijdens onze evenementen.

Een helpende hand

Sport wordt gedragen door vrijwilligers. Dit geld zowel voor een sportvereniging (trainer, kantine dame, vlagger), als voor het helpen bij een sportdag op school, maar ook voor een hardloop evenement. Zonder helpende handjes, geen sport. Gek eigenlijk, ik weet niet of er andere branches zijn die zo afhankelijk zijn van de hulp van vrijwilligers. Wat ik zie is dat vrijwilligers een evenement maken. Zo ook bij Trailrunning. Ik herinner me nog goed die eerste keer. Een aardige dame op de verzorgingspost die me hielp met het vullen van mijn softflasks, of die speciaal voor mij nog even een stukje watermeloen sneed, of de man die vroeg hoe het gaat. Het aanbieden van een helpende hand, een vriendelijk gezicht, een lach en wat persoonlijk contact.

Vrijwilliger Trailrunning

Vrijwilliger

“Vrijwilliger”  dekt mijn inziens niet de lading. Het woord heeft iets van ‘ach, doe maar’ over zich, terwijl het de drijvende kracht van het bedrijf is. Heel vaak zijn vrijwilligers de belangrijkste spelers van de organisatie.

Betrokken, enthousiast, ervaren en vriendelijk! Zonder hen, geen Trail, zonder hen, geen goede naam, zonder hen, geen mooie persoonlijke verhalen van tevreden deelnemers die geroerd zijn door hun hulp en vriendelijkheid. Onze vrijwilligers zijn ook allemaal Trail & natuur liefhebber. Waarom? Zij snappen wat een deelnemer doormaakt, wanneer deze er doorheen zit, wat die nodig heeft, en hoe je daar een bijdrage aan kunt leveren.

De passie, de betrokkenheid, het enthousiasme en de overgave die ze uitstralen vind ik nog steeds heel mooi om te zien. Dat geeft persoonlijkheid.

En volgens mij is dat wat een Trail een Trail maakt, die kleur die er aan wordt gegeven, door de organisatie, maar vooral samen met die vreselijk belangrijke helpers. Dat team wat samen iets gaafs neerzet. Dat heeft mij doen besluiten vrijwilliger te worden.

 

 

Hopelijk tot snel op de trails!

Groetjes,

Wilbert

Deel deze pagina: