Training Amerongen – Duurloop

Training Amerongen – Duurloop

Startplaats:
Kasteel Amerongen
Kilometers / Hoogtemeters
  • 18 Kilometers
    140 Hoogtemeters

Trailrunning training vanuit Amerongen

Deelnemen aan al onze Trailrunning Trainingen is gratis. 

Deze training wordt verzorgd door de Ultra runner Rens Wijnands, een ervaringsdeskundige die mee heeft gedaan met veel binnenlandse en buitenlandse weg- en trail wedstrijden. We verzamelen we bij Kasteel Amerongen. Rens neemt jullie mee over een mooie route in het gebied rond het Kasteel. Velen van jullie zullen deze hoek van de Utrechtse Heuvelrug niet kennen, het is prachtig.

Er zijn geen verzorgingsposten en de drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Voor wie is de training?

We organiseren deze trainingen voor liefhebbers van Trailrunning die nieuwe gebieden willen leren kennen. Verschillende trailrunners kiezen voor onze trainingen om samen naar nieuwe doelen toe te werken. We lopen samen prachtige routes in verschillende natuurgebieden. Er wordt informatie uitgewisseld en we helpen elkaar verder.

We lopen standaard tussen de 12-20km per training. Meer kan ook, maar dat is altijd in overleg met de deelnemers die er dan zijn. Soms maken we 2 groepen, als de snelheid van de deelnemers te veel uit elkaar ligt.

We zijn samen tussen de 1,5 – 2 uur onderweg door de natuur, de snelheid zal tussen de 8-10km per uur liggen. Er is weinig tot geen mogelijkheid om onderweg wat te drinken. Standaard adviseren we het volgende mee te nemen tijdens een training:

  • Fijne sport (trail)schoenen, het liefst met goede grip**
  • Sportkleding, inclusief een regenjasje
  • Racevest (of belt) met minimaal 0,5liter water/sportdrank**
  • Eventueel wat voeding voor onderweg.
  • Klein EHBO kitje
  • Opgeladen mobiele telefoon**

De items voorzien van ** zijn verplicht

De overige items worden sowieso door ons meegenomen, maar als je zelfstandig onderweg bent in de natuur is dit wel noodzakelijk.

We starten bij Het Boshotel in Overberg. De training begint rond 19:00u.

9:45u – Verzamelen 

We verzamelen op de parkeerplaats van Kasteen Amerongen

10:00u – Trailrunning Training

Deze training is voor iedereen toegankelijk die 15-20km kan hardlopen. We kennen het gebied goed en we stemmen de route af op de groep. Er zijn verschillende begeleiders / trainers aanwezig waardoor het eventueel mogelijk is om afhankelijk van de grote van de groep op te splitsen op tempo.

Een gezamenlijke training waarbij we een mooie route lopen.

12:00u – Einde training

Na afloop van de training zullen wij van de organisatie nog even napraten. Als je vragen hebt of er ook gezellig bij wilt zijn kan dat natuurlijk.

De consumpties zijn voor eigen rekening.

Deel deze pagina: