fbpx

Klimmen en dalen tijdens je Trail… hoe doe je dat en waar moet je op letten. We gaan voor deze Workshop naar de Grebbeberg in Rhenen. In het eerste deel van de Workshop (60min) gaan we samen klim en daaltechnieken oefenen op verschillende paden. Naast de techniek in de praktijk komt ook het lopen met stokken/poles aan bod. Je krijgt tips en trucs over verschillende manieren van afdalen, klimmen en je kan advies verwachten op de vraagstukken die jij hebt. Na je aanmelding ontvang je van ons een bericht om je vragen te inventariseren. Na deze workshop heb je geoefend met klimmen en dalen, je weet de do’s en don’t en kun je zelf je technieken oefenen tijdens toekomstige trails. Na de techniek drinken we wat en maken we ons klaar voor een ontspannen 10km trail, waar we opnieuw hoogtemeters zullen trainen. We hebben 2-3 uur gereserveerd voor deze workshop en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Programma

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en het niveau van de deelnemers (conditioneel/technisch) kunnen o.a. bepalend zijn voor de invulling van het programma.

09:45-10:00u. Ontvangst Deelnemers bij de parkeerplaats Militair Ereveld Grebbeberg (Google Maps)

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en er is een goede verbinding met het Openbaar Vervoer.
Na een korte kennismaking gaan we direct richting de Grebbeberg, voor het eerste gedeelte van de Workshop

10:00-11:00u. Klimmen en Dalen

We gaan in de bossen bij de Grebbeberg op verschillende plekken in de natuur als groep klim- en daaltechnieken oefenen. De vooraf gestelde vragen over Klimmen en Dalen worden in dit blok behandeld, met oefeningen in de praktijk. Aansluitend nemen we even pauze en zorgen wij voor verzorging in de vorm van drinken, fruit en sportvoeding.

11:00-12:30u. Unieke 10km Trail bij de Grebbeberg en de bossen van Rhenen

Afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers kunnen we het programma aanpassen/aanvullen.

12:30-12:45u. Afsluiten en evalueren

Aansluitend kunnen we nog genieten van de gastvrijheid van Villa Grebbeoord of een andere locatie en napraten over Klimmen en Dalen. (deze consumpties zijn voor eigen rekening)

13:00u. Einde Workshop

Praktische informatie

  • Je bent gezond genoeg om bovenstaand programma te doorlopen

Uitrusting

Wat neem je mee

  • Hardloop schoenen (Voorkeur Trailschoenen)
  • Sportkleding
  • Stokken / Poles (Niet verplicht)
  • Eventueel een Racevest, inhoud 8-12 liter

Geen bijzonderheden

We gaan achteraf eventueel naar:

Villa GrebbeOord
Adres: Grebbeweg 160, 3911 AX Rhenen
Internet: https://villagrebbeoord.nl/
Telefoon: +31317358207

Grebbeberg

De Grebbeberg vormt het abrupte einde van de Utrechtse Heuvelrug. Met een hoogteverschil van ruim 50 meter biedt de berg een spectaculair uitzicht over de Blauwe Kamer, de Nederrijn en de Betuwe. De Grebbeberg vormt samen met de Blauwe Kamer één natuurgebied. Veel planten en dieren profiteren van de combinatie van hoog en laag, droog en nat, voedselarm en voedselrijk.
(Bron Utrechts Landschap)

>> Meer informatie over de Grebbeberg

Geen downloads

Nieuws en artikelen

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?