Onderweg naar de UHUT100

Chris van Beem Trail Events UHUT100 Ultra Trail

Bijna uitverkocht, en dat is niet gek

We zijn onderweg naar de Utrechtse Heuvelrug Ultra Trail. Vandaag krijgen de leden van Trailrunning een mail dat ze nog aanspraak kunnen maken op de laatste tickets want… de UHUT100 is zo goed als uitverkocht. Ik begrijp dat wel, deze Ultra Trail(s) over de Utrechtse Heuvelrug zijn gaaf. De afgelopen maand liep ik zo’n 800km over deze rug… en geen dag heb ik dubbele paden gelopen. Er is hier zoveel moois dat het onmogelijk is om tijdens 1 ultra alle leuke paden te laten zien… Maar,.. met de UHUT100 heb ik een poging gewaagd om een goed beeld te geven… het blijft een moment opname want ik kan je nu al vertellen,.. editie 2 heeft ook weer andere paden want ik ben altijd onderweg op de Utrechtse Heuvelrug.

Fotografie onderweg

Soms lukt het me wat moois vast te leggen met een foto.. allemaal digitaal, allemaal bij elkaar in heel veel albums. Dit doe ik al jaren en de verzameling foto’s wordt steeds groter. Ik zag laats dat ik meer dan 100.000 foto’s gemaakt heb met mijn iPhone en vandaag zag ik op een kaart weer eens alle foto’s verschijnen die ik onderweg genomen heb. Met veel plezier was ik vandaag aan het inzoomen en verschenen de vele foto’s van de afgelopen 10 jaar op het beeldscherm.

Bij het maken van alle foto’s wordt ook de locatie waar genomen opgeslagen en dan krijg je dus dit… Ik ben dus best al op veel plekken geweest.

UHUT100 routes

In maart, tijdens mijn Nature Challenge, kreeg ik heel veel vragen over mijn gelopen routes. Of ik de GPX bestanden wilde delen en dat maal 20. Dit heb ik niet gedaan. Sowieso ben ik bezig met het maken van nieuwe routes voor gave events en,.. er bestaat nu zoiets als een Trailrunning Lidmaatschap, waarbij de leden WEL kunnen beschikken over al mijn routes. Er gaat veel tijd zitten in het maken van routes, binnen wat wel mag, wel kan en uiteindelijk mogelijk is. En daarbij,.. ik deel graag met mensen als het van 2 kanten komt.

De UHUT100 routes zijn AF. Helemaal af voor de 2021 editie. Het komt misschien totaal onverwachts, maar de 100km route is wat langer geworden. De laatste keer dat ik hem liep kwam ik op 109km uit, waarbij de meeste extra kilometers in de lus naar Amerongen zitten (die zit op 56km). Dus,.. ik zou als deelnemer me gaan instellen op een afstand +10%, dan zit je mentaal in de goede flow.

Trail Tracking

Met Trail Tracking is iedere deelnemers te volgen en supporters en vrienden krijgen van ons alle informatie om de deelnemers onderweg aan te moedigen op prachtige bereikbare plekken. We houden voor de deelnemers de tijd bij en ze zijn voor de thuisblijvers goed te volgen op onze real-time kaart.

De Ultra Formule

Ik ga het nog een keertje kort uitleggen. Met Trail Events heb ik 3 events neergezet, volgens dezelfde formule. Alleen de locaties zijn iedere keer verschillend, maar de deelnemers kunnen qua opzet hetzelfde verwachten. De Ultra Events waar ik het over heb zijn de UHUT100, VUT100 en de BUT100.

Allemaal hebben ze een prachtige startlocatie, waar voor alle afstanden ook de finish is. De 100km (of meer) route is opgebouwd uit 2 lussen, die ook los gelopen kunnen worden door deelnemers (50km Ultra’s). In de vroege ochtend start de 100km afstand met de eerste 50km lus. De deelnemers aan deze 50km lus starten tegelijkertijd met de 100km deelnemers.

Rond de middag komen alle deelnemers weer terug bij de startlocatie, na het volbrengen van de lus. De 50km deelnemers van de eerste lus finishen en de 100km deelnemers zijn op de helft, pakken de dropbag en vervolgen de 100km route met de 2e lus. Ondertussen zijn de deelnemers aan de 2e lus klaar en om 13:00u stipt starten ook zij aan hun Ultra Avontuur, de 2e lus. Zo zie je gebeuren dat 100km deelnemers vergezeld worden door vrienden die wel een 50km willen lopen, en geen 100. Voor 2021 kiezen we voor niet meer dan 100 deelnemers voor het hele evenement. Nu zijn er meer dan 30 deelnemers voor de 100km en over de 50-60 deelnemers voor de 50km ultra in de morgen of middag.

Landgoed Zonheuvel

De start is bij het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel. Regelmatig ga ik langs om stukken van de route te lopen en iedere keer ben ik weer enthousiast over de opzet van het prachtige landgoed en de ligging in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Op het moment ben ik bezig met verschillende andere routes, waarbij liefhebbers die 10, 20, 30, 40km afstanden lopen kunnen gaan kiezen. Ook weer met een start vanaf het Landgoed. Een nieuwe event voor 2022, maar als het kan de eerste pilot nog niet jaar aan het einde van de zomer.

Op het landgoed zit ook een hotel, op 100meter van de start. Er is een speciale aanbieding gemaakt voor de deelnemers. Ga daarvoor naar het evenement en kijk bij het onderdeel: ‘Overnachten – Hotel Zonheuvel

De laatste voorbereidingen

De 90x90mm UHUT Medaille voor bij de finish is al besteld,.. die komt half mei binnen. Onze draaiboeken om maximaal mee te kunnen bewegen met de mogelijke COVID regelgevingen zijn klaar en we kunnen meebewegen naar wat mag. Hopelijk versoepelen de maatregelen en mogen we als organisatie iets, en dus eindelijk weer van start. De deelnemers melden zich nu regelmatig.. dus de koorts is aan het ontstaan. We komen nog met een verplichte item-lijst die deelnemers bij zich moeten dragen en we zijn druk met de documentatie voor onderweg. De Verzorgingsposten staan op mooie plekken en ook ons fijne team van vrijwilligers melden zich regelmatig en staan te popelen om weer eens samen te zijn voor een groep liefhebbers die komen doen wat ze zo graag doen,…. Hardlopen door de natuur.

Op het moment zijn er nog 10 tickets gereserveerd voor Leden van Trailrunning en zijn er nog een paar tickets beschikbaar. De eerste editie van de UHUT100 is exclusief,.. eerste edities zijn altijd bijzonder. Ik koos zelf ook vaak voor eerste edities.. dan weet je niet wat je te wachten staat en is het avontuur maximaal.

Voor verschillende deelnemers wordt dit de eerste 100K… ik kan je verzekeren dat ze een goede keus hebben gemaakt,.. deze ga je zeker niet vergeten.

 

 

Tot de volgende keer,

Chris van Beem

 

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: